Tendencat e pagesave: Pagesat digjitale u rritën me 30%, rritje të ndjeshme në transaksionet numerike

Tendencat e pagesave: Pagesat digjitale u rritën me 30%, rritje të ndjeshme në transaksionet numerike

TIRANË- E ardhmja e transaksioneve monetare, rritja e pagesave përmes metodave të konfirmimit, mbështetja për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe zbatimi i inteligjencës artificiale në flukset financiare digjitale ishin vetëm disa nga temat e diskutuara në Visa SEE, Forumi i Biznesit 2024. I mbajtur në Kotorr, konferenca vjetore kushtuar inovacioneve teknologjike në sistemet e pagesave dhe përfshirjes financiare mblodhi së bashku mbi 120 përfaqësues të spikatur nga industria e financave në gjashtë tregje në Evropën Juglindore, duke përfshirë klientë dhe ekspertë nga Visa në mbarë botën.

Disa nga tendencat kryesore për SEE në pagesat moderne tregojnë se pagesat pa para në të gjithë rajonin u rritën me 30% në vitin 2023, një rritje prej 74% në transaksionet e tokenizuara. Ka gjithashtu një rritje prej 16% në vendndodhjet e tregtarëve që përdorin sisteme POS.

“Visa është prezente në rajonin e Evropës Juglindore për më shumë se 40 vjet. Përpjekjet tona bashkëpunuese me qeveritë, rregullatorët, institucionet financiare dhe partnerët kanë rezultuar në arritje të rëndësishme në zhvillimin e ekonomisë digjitale të rajonit. Numri i kartave Visa në fuqi u rrit me 14% krahasuar me vitin 2022, me 15 milionë karta të reja Visa të prezantuara në tregjet e CISSEE. Duke parë përpara, ne jemi të përkushtuar të zgjerojmë më tej rrjetin e pranimit për pagesa digjitale të lehta dhe të sigurta në Evropën Juglindore, si dhe të promovojmë transformimin digjital të ekonomisë lokale përmes inovacionit”, tha Cristina Doros, Zëvendës Presidente e Lartë dhe Menaxher i Grupit Vendor CISSEE në Viza.

Pjesëmarrësit e konferencës u përfshinë në bisedime në lidhje me avancimin digjital të komunitetit rajonal, ndërsa përfaqësuesit e Visa shfaqën rezultatet e rëndësishme të arritura gjatë katër dekadave të biznesit të kompanisë në rajonin e Evropës Juglindore.

“Ne vazhdojmë të sjellim risi dhe fuqizojmë përdoruesit me transaksione digjitale, të sigurta, duke luajtur një rol kyç në modernizimin e pagesave në rajon. Jam i kënaqur që Forumi ynë këtë vit ka arritur pikërisht këtë—duke bindur klientët dhe partnerët se industria e pagesave po zhvillohet më shpejt se kurrë dhe se ne kemi evoluar me të, duke u ofruar atyre mundësi të pafundme për të përmirësuar dhe konkurruar në bizneset e tyre." tha Ana Drashkoviç, zëvendëspresidente dhe menaxhere e përgjithshme e Visa Europe Juglindore.

Visa zbuloi gjithashtu veçoritë e reja të kartave dhe inovacionet digjitale që do t'i sjellin konsumatorët dhe tregtarët në një të ardhme më të personalizuar, më të përshtatshme dhe të sigurt. Visa Pay u lejon bankave të vendosin shpejt zgjidhje të reja inovative, duke përfshirë fillimin e pagesave, tap-to-pay, menaxhimin e mashtrimit dhe rrezikut, platformat e portofolit dhe më shumë. Kredencialet fleksibël të Visa mundëson që një produkt me kartë të vetme të kalojë ndërmjet mënyrave të pagesës, duke e vënë fuqinë e zgjedhjes në duart e konsumatorit. Visa Payment Passkey konfirmon identitetin pa ndërprerë përvojën e arkëtimit dhe rrit sigurinë duke reduktuar të metat kur paguani online, në çdo pajisje ose faqe interneti, globalisht.

Rreth Visa

Visa është një lider global në pagesat digjitale, duke lehtësuar transaksionet midis konsumatorëve, tregtarëve, institucioneve financiare dhe qeverive në mbi 200 vende dhe territore. Misioni i tyre është të lidhin botën përmes rrjetit më të përshtatshëm, inovativ, të besueshëm dhe të sigurt të pagesave, duke u mundësuar individëve, bizneseve dhe ekonomive të lulëzojnë. Ata besojnë se ekonomitë gjithëpërfshirëse fuqizojnë dhe u japin fuqi të gjithëve, dhe aksesi shihet si themeli për lëvizjen e ardhshme të parasë. Mësoni më shumë në visa.com

M.Q./S.G/Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    EURO 2024/ Fillojnë ndeshjet e fundit, a mendoni se Shqipëria kalon grupin?×

Lajmi i fundit

Atmosfera në Dusseldorf, tifozët special të kombëtares: Nga Zvicra, Kosova dhe Australia nuk mungojnë në mbështetje të Shqipërisë

Atmosfera në Dusseldorf, tifozët special të kombëtares: Nga Zvicra, Kosova dhe Australia nuk mungojnë në mbështetje të Shqipërisë