Testoni inteligjencën tuaj/ I gjeni dot këto 4 Quiz-e?

1)    Pesha e tullës
Një tullë peshon një kile plus gjysmë tulle. Sa kile peshon një tullë? 

2)    Në kotec
Në një kotec ka lepuj dhe pula; por në total ka 100 putra dhe 40 këmbë pulash. Sa lepuj dhe sa pula ka në kotec? 

3)    Macet dhe minjtë

Një mace e gjysmë në një minutë e gjysmë hanë një mi e gjysmë. Sa mace duhen për të ngrënë 60 minj në 30 minuta?

4)    Gjahtari
Një gjahtar shkon për gjueti i shoqëruar nga një mik. Vënë njëfarë basti sipas të cilit nëse gjahtarit i del huq një e shtënë duhet t’i japë 5 euro shokut, ndërsa nëse godet në shenjë fiton 4 euro. Pas 12 të shtënash gjahtari merr 12 euro: Sa të shtëna ka dalë huq? 

Komentoni duke dhënë zgjidhjet tuaja!

 • Sondazhi i ditës:

  A jeni të kënaqur me punën që bëni?

Komento

Komente

 • rena: 23/04/2018 15:23

  pergjigjet 1)-2kg 2)-25 lepuj dhe 20 pula 3)-2 mace 4)8 te sakta dhe 4te gabuara

  Përgjigju
 • rena: 23/04/2018 15:18

  4 te humbura

  Përgjigju
 • rena: 23/04/2018 14:22

  4) x-te sakta 12-x-te gabuarat x*4-(12-x)*5=12zgjidh ekuacionin del 8 te sakta dhe 3 gjaujteje te humbura

  Përgjigju
 • lida: 25/03/2018 13:06

  1- 1 kg 2-25 lepuj, 20 pupa 3- 60 mace 4-9 gjuajtje huq

  Përgjigju
 • Ermal: 25/03/2018 10:24

  1) 633.3 gr. 2) 25, 20. 3) 2. 4) 4

  Përgjigju
 • ilir: 25/03/2018 07:58

  Keto tre te parat ca i keni gjet ,,,POR KJO ME GJAHTARIN DUHET TE JET GABIM SI PYTJE,,,,nuk përputhet perfundimi

  Përgjigju
 • Fiks: 25/03/2018 04:17

  1) 2 kg (2) 25 lepuj 20 pula (3) 4 huq (4) 3 mace.

  Përgjigju
 • endrew: 25/03/2018 03:01

  2kg,25lepuj,20pula

  Përgjigju
 • Labi: 25/03/2018 00:39

  Tulla peshon 2 kg. 25 lepuj dhe 20 pula. 3 mace. 4 te shtena.

  Përgjigju
 • Besniku: 25/03/2018 00:26

  1(1.5) 2(25-20) 3(3) 4(4)

  Përgjigju
 • Juli: 24/03/2018 23:44

  2 kg. 25 lepuj dhe 20 pula 2 mace 4 here huq

  Përgjigju
 • Ervin Sota: 24/03/2018 23:27

  1) tulla peshon 2 kg (gjysma peshon 1kgx2=2kg) 2) 25 lepuj dhe 20 pula (eshte e thjeshte fare) 3) 3 mace (thjeshtojme:1 mace e gjysem ha per nje min 1 mi,ndersa dyfishi i tyre,pra 3 mace hane per 1 min 2 minj dhe per rrjedhim per 30 min hane 60 minj. Pra nevojiten 3 mace) 4) 4 te shtena huq (ne 12 te shtena: 8 te sakta x 4 =32 - 4 huq x 5 = 12)

  Përgjigju
 • Adpa: 24/03/2018 22:52

  1.Nje tulle peshon 1kile gjysem. 2.JANE 25 LEPUJ THE 20 PULA. 3.duhen 2 mace. 4. 3 te shtena ne when he the 9 te shtena Huq (3×4=12-3=9)

  Përgjigju
 • Rubentus: 24/03/2018 21:37

  2 kile, 25 dhe 20, 2 mace, 4 huq.

  Përgjigju
 • Ndricim: 24/03/2018 21:23

  1. 2kg 2. 25 lepuj 20 pula 3. 2 mace 4. 4 të shtëna ka dal huq

  Përgjigju
 • Albis: 24/03/2018 21:20

  1tulle 1kg 25 lepuj 20 pula 2 mace 4 here huq

  Përgjigju
  • Niko: 24/03/2018 22:29

   Bravo Albis. Shume sakt

 • lexuesi: 24/03/2018 21:04

  Po jap të fundit se me argëton pak më shumë se të tjerat... 4 huq

  Përgjigju
 • dori: 24/03/2018 21:03

  1,5 kg 20 pula 25 l3puj 15 mace 2 të

  Përgjigju