A jemi gati për martesat Gay dhe birësimin e fëmijëve? 'Debati i shekullit' në Shqipëri, flasin palët dhe grupet e interesit! Frendo: Kisha kundër! Qytetarët: Mbase ka ardhur koha

25 Shtator, 16:27

Dy nëna lezbike nuk po i regjistrojnë dot në Gjendjes Civile dy foshnjat e tyre 8-muajshe. Shkak është boshllëku në ligj, pasi partneret e tyre nuk mund të njihen si prindi tjetër i fëmijës së tyre. Aleanca LGBT në Shqipëri, prej më shumë se një dekade kërkon disa ndryshime ligjore për të lejuar martesat gay, birësimin e fëmijëve nga çiftet LGBT dhe ndryshimin e gjinisë, prioritete këto edhe të qeverisë. Xheni Karaj, drejtore Ekzekutive e Aleancës LGBT mendon se ashtu si në shoqëritë e tjera në perëndim edhe shoqëria shqiptare ose politika shqiptare ka një mundësi të tregojë se sa demokratike është, se sa gati është për t’iu bashkuar Bashkimit Europian. Ajo merr shembull edhe Malin i Zi që vitin e kaluar njohu martesat e së njëjtës gjini.

Kategori të tjera

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha