Bajraktari i Shoshit, luftë Enver Hoxhës

20 Mars 2019, 15:13 | Përditesimi i fundit: 2019-03-22 10:09:59

Historia e rrallë e familjes së Bajraktarit të Shoshit, që nuk u pajtua kurrë me komunizmin. Pse Lulash Gjeloshi ishte armiku i përbetuar i Enver Hoxhës. Si nisi kryengritja e parë antikomuniste në Shosh me 22 qershor 1946… Hakmarrja e regjimit ndaj familjes së Bajraktarit, ekzekutimi i djalit, Lulashit 20 vjeçar në varrezat e Rrmajit në Shkodër, luftimet në mal të burrave të Shoshit kundër brigadave komuniste….Shuarja e kryengritjes në fund të vjeshtës 1946 dhe bilanci tragjik me të vrarë e të burgosur në katër brezat e familjes së Bajraktarit të Shoshit… 

Gegë Zef Fusha rrëfen në Dosja K, historinë legjendare të familjes së tij!

 

Programe të tjera

Shiko të gjitha