Dollenberg për Report Tv: Të nisë vaksinimin e fëmijëve mbi 12-vjeç! Të ngrihen pika vaksinimi të lëvizshme në vendet me shumë njerëz

25 Shtator, 22:23

TIRANË- Mjekja Aurora Dollenberg është e mendimit se Shqipëria duhet të nisë urgjent vaksinimin e fëmijëve mbi 12-vjeç, njëjtë siç po bëjnë edhe shumë vende të tjera Europiane. Në ndryshim nga Akademia e Shkencave, e cila propozim vaksinimin e fëmijëve që nuk kanë kaluar COVID e që nuk kanë sëmundje bashkëshoqëruese, për Dollenberg duhet të vaksinohen të gjithë, pa përjashtim. " Të reflektohet si do vazhdohet në vijim, pjesa më e madhe e e shteteve Europiane e kanë vaksinuar 60% të fëmijëve me BionTech, e vetmja vaksinë që duhet marrë te mbi 12-vjec, akoma jemi duke aluduar a duhet marrë po jo. Jam pro vaksinës së fëmijëve, po të më kishin pyetur para 6 muajsh, unë do thoja që jemi të pasigurt sepse numri i të dhënave që kemi pasur nuk ka qenë i mjaftueshëm. Ndërkohë që shumë vende Europiane, kanë marrë vaksinën, saqë kemi mbledhur data të mjaftueshme, që duhet ta marrin vaksinën, e suportojnë shumë mirë. Nuk e kuptoj se çfarë pret Shqipëria. Duhet të vaksinohen të gjithë pa përjashtim, edhe ata që kanë kaluar COVID-in, pasi kalohet ka anti trupa 6 muajsh, dhe pas 6 muajsh fëmija është i pambrojtur, 6 mujori i parë pas vaksinimit duhet të jetë për një dozë vaksinë dhe pas 6 muajsh, doza e dytë dhe kështu jemi 100% të mbrojtur", tha Dollenberg.

Kategori të tjera

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha

  Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha