Dosja K\ Veiz Çullhaj: Gjyshi im, një antikomunist deri në vdekje

10 Maj, 07:31

Familja Çullhaj nga Belshi i Elbasanit provoi persekutimine regjimit komunist që në ditët e para të diktaturës. Ata ishin familje e madhe dhe em ndikim në zonë, së bashku me miqësitë e krushqit ëe tyre. Në vitet e Luftës së dytë botërore ishin pozicionuar në krahun nacionalist, dhe vendosja e regjimti komunist i gjeti në frontine kundërshtarëve të regjimti të sapoinstaluar. e gjthë familja do të provonte një kalvar të gjatë persekutimi që prej vitit 1946 dhe deri në vitin 1991. e gjtihëq hsitoria e persekutimti të tyre sillej rreth dy personazheve Veiz Çullhaj dhe Demo Tafani, të dy të angazhuar në rezistencën antikomuniste që mori hov në 1946 dhe vijuan në arrati në male, derisa u larguan jahstë shqipërisë si emigrantë politikë. pasojat e veprimtarisë së tyre do ti vuan së tepërmi gratë dhe fëmijët që mbetën ën Shqipëri, të cilët u internuan që në vitin 1946 dhe nuk u lanë më të lirë për asnjë moment të jetës së tyre derisa diktatura ra. nga nëj kamp internimi në një tjetër, femijët e familejs çullhaj vuajtën urinë, varfërinë ekstreme, madje edhe vdekjen, vuajtën mungesën e lirisë dhe nëpërkëmbjen e dinjitetit të tyre deri në ditët e fundit të regjimit.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha