Dosja K\Gjokë Margjoni: Jeta në burgjet e Spaçit dhe Burrelit

26 Prill, 09:24

Jeta kishte një rrjedhë gati strikte në burgun e Spaçit. rutina e përditshme brenda rrethimit dhe aktiviteti i tyre në punë në miniera ishte i rregulluar me ekzaktësinë më preçize. gjithçka ishte përllogaritur për të vjellë rendimentet më të larta të nxjerrjes së bakrit dhe piritit në minierat e atyre shpateve të malit në krah të kampit. ata ishin skllevër të këtij qëllimi që regjimi kishte vendosur në kurriz të tyre. Gjokë margjoni do të kalonte plot 6 vite në atë skllavëri, dhe atëherë kur po mendonte se po i afrohej liria, një tjetër dënim do e çonte sërish në burg, këtë herë në një tjetër lloj burgu, ën Burrel, ku izolimi isahte më i gër e dhuna ekstreme.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha