Hysen Kusi: Thyerja e kampionit të “Tironës” (09 maj 2023)

9 Maj, 20:21

Në Tiranën e viteve 20-30,, kur po njihej shkëlqim në shumë fusha të ejtës, spikati edhe një yll I futbollit në Ekipin e e fashmëm të qyttit “Tirona”. Ai ishte disi shtatshkurtër, por shumë energjik dhe I zhdërvjellët në fushë, një virtuoz I rrallë I futbollit, që edhe pse do të lunate vetëm pak vite, të mbahej mënd gjatë, shumë gjatë. Të gjithë e thërrisnin Dake Kusi. Emri I tij I vërttë ishte hysen por miqtë dhe adhuruesit e tij e kishin quajtur jo pa qëllim me këtë emër që personifikonte një lojtar me krakter të fortë. Tatëpjeta e jetës së tiju, do të nsite me vendosjen e regjimti komunsit në Shqipëri. Ai ishte vëllai I hajrie Kusit, e cila ishte mrtuar me Qazim Mulletinj dhe kjo lidhje familjare do tu mjaftonte komunsitëve për tja përmbysur jetën dhe shkatërruar të ardhmjen një ylli që dikur e adhuronte gjtihë qyteti.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha