Iljas Kajo: 10 vite në ferrin e Spaçit e Qafë Barit (26.09.2022)

26 Shtator, 22:50

 

Iljas Kajo ishte në të 20tat e tij, kur ju desh të përballej me burgimin e babait dhe të vëllait e më pas edhe me arrestimin e tij. Sa herë shkonte dhe i vizitonte në burg, si në një film i shfaqej para syve skenari që mudn të provonte edhe ai vetë. Në familjen e tyre hakmarrja dhe dhuna komuniste kishte nisur që në vitin 1945, mënjëherë pas Luftës së dytë Botërore. regjimi kishte arrestuar ... Kajon, gjyshin e Iljasit me gjithë dy nisërit e tij.....kajon. Goditja e rradhës ishte arrestimi i babait dhe i të vëllait krenarit. dhe në vitin 1977, regjimi do ta vinte në zbatim edhe skenarin që vetë iljasi kishte çuar ënpër mend sa herë vizitonte në burg babanë dhe vëllanë. në janar të 1977 ai arrestohet dhe mbahet në burg nën tortura të tmerrshme dhe të vazhdueshme, për 9 muaj, derisa e nxorrën në gjyq për ta dënuar. edhe dënimi nuk ishte surprizë për të ai e dinte se për agjitacion e propaganda maksimumi i dënimit do të ishte 10 vjet.Show less

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha