Lin Delija, 44 vjet pa atdhe, prej komunizmit

21 Nëntor 2022, 22:34

Shkurt 1979. Antrotoko. Dimri i kishte shtrirë krahët cep më cep , në qytezën e vogel piktoreske, qe Lin Delija e kishte zgjedhur si shtepinë e tij të dytë. Në studion e tij të ngrohtë, një grup xhirimi do fiksonte këto pamje të rralla të pikturave të tij... ku lëvrijnë ngjyra pafund, histori dhe personazhe, ndjenja, mall frymëzime, rebelime.... Piktori kishte afro dy dekada jetë në këtë qytet. Kishte vulosur fort në zemrën e tij, historinë e së shkuarës dhe mallin e merakun e madh për familjen që kishte lënë në Shkodër. A ishin mirë? A ishin hakmarrë komunistët ndaj tyre? A jetonte vallë nëna dhe babai, si ishin vëllezërit, motrat e vogla....