Lufta në Kosovë, kush ishte gjenerali gjerman që i la oficerit të ushtrisë serbe 28 minuta kohë për tu larguar nga Morina

12 Qershor, 09:47

Në qershor të vitit 1999 gjenerali Helmut Harff po bëhej gati të futej në Kosovë.

Nga shtabi i NATO-s në Durrës ai po përgatiste hyrjen e trupave gjermane në Kosovë, por rrugët e Shqipërisë veriore ishin më shumë shtigje të dhive dhe deleve.

Koha nuk mjaftonte, KFOR-i në Kosovë duhej të hynte sa më shpejt në mënyrë që të mos krijohej asnjë vakuum i sigurisë, ndërsa ushtria serbe ishte duke u larguar.