Mashtrimi me mikrokreditet, eksperti i Ekonomisë Zef Preçi: Ta hetojë SPAK, në skemë janë përfshirë shumë institucione

24 Maj, 15:20

Institucionet financiare jobankare janë njëlloj si bankat me përjashtim që nuk lejojnë të krijojnë depozita. Ato kanë luajtur një rol në zonat ku bankat nuk janë active dhe nuk operojnë. Por ku qëndron problemi që u krijua kjo skemë mashtrimi.

Eksperti i ekonomisë Zef Preçi thotë se ekzsiton baza ligjore por se  Banka e Shqipërisë e ka konsideruar shitjen dhe rishitjen e kontratës si product bankarë.

Ndërkohë përfshirja e përmbaruesve dhe parave të pista në këtë proces. ‘Këtë vetëm prokuroria Banka e Shqipërisë e Parlamenti nuk e dinin se I gjithë opinioni publik kishte 6 vjet që zien për këtë punë” thotë Preçi i ftuar në studion e emisionit ‘Përballje’ në Report Tv.

Preçi beson se e gjithë skema është pjesë e keqqeverisjes,si bëhet paraja e shpejt është pjesë e krimit të organizuar