Shtimi i numrit të infektuar, Alimehmeti: Situata kritike, spitalet kanë ende kapacitete por duhet ndërgjegjësim

24 Nëntor 2020, 23:09 | Përditesimi i fundit: 2020-11-24 23:22:25

Për sa i përket rritje së shtrimeve dhe mbushjes së kapaciteteve të spitaleve, epidemiologu Ilir Alimehmeti tha në "Repolitix" se situata është kritike, por ka ende vende bosh, megjithatë tha ai duhet kuptuar që të gjithë shtretërit që ndodhen në Tiranë mbulojnë të gjithë Shqipërinë dhe se duhet ndërgjegjësim pasi me këtë rritje infeksioni mund të plotësohen shpejt.

"Numri është në rritje, por duhet marrë parasysh se ata janë shtretër që janë në Tiranë, por i përkasin gjithë Shqipërisë. Edhe pse 45 % e pacientëve të shtruar janë të Tiranës sërish përballon të gjithë vendin. me këto ritme infeksioni shtretërit mund të plotësohen shpejtë", tha Alimehmeti.

 

Programe të tjera

Shiko të gjitha