Si sillen femrat dhe meshkujt në rrjete sociale? Kush pranohet dhe kush bëhet “block”? (27 qershor 2023)

27 Qershor, 21:53

Ne nuk e zgjedhim kohen ne te cilen do te lindim e jetojme, por ne mund te zgjedhim te jemi nje histori e bukur per tu rrefyer... Sepse ne fund, secili prej nesh eshte nje histori. Rrjetet sociale në kohët moderne, konsiderohen si pjesë e angazhimeve dhe jetës së përditshme. Jo rrallë, është trajtuar çështja nëse këto rrjete janë me të vërtetë sociale apo asociale, sidomos te të rinjtë, por secili ka interpretuar në formën dhe mënyrën e vet, që kryesisht niset nga qëllimi për çka dhe sa kohë përdoren ato nga të rinjtë. Një shprehje me humor e kohëve të rrjeteve sociale thotë: “Më thuaj si sillesh në rrjete sociale të të them se cili je”. Dhe jo me kot, pasi shpesh njerëzit në rrjete sociale pavaresisht se konsiderohen “fake” shfaqin atë që janë në të vërtetë. Nga postimet shpesh kuptojmë natyrën e njerëzve, gjendjen shpirërore e pse jo janë një menyrë për të perçuar një mesazh diku thjesht me një foto në story apo një kengë me një Në “Esencë” rrëfyen eksperiencën e tyre Arba Gramo, Dj Endrin Naipi dhe moderatorja Xhensila Pere.