SPECIALE/ ‘Facebook’ a ‘fejsbuk’? Incenerator a shkrumbatore? Gjuha Shqipe, “porositë” e Xhevat Lloshit për Qeverinë: Të ngrihet Komisioni Shtetëror i Terminologjisë

5 Dhjetor 2022, 16:34

50 vjet nga Kongresi i Drejtshkrimit, studiuesi Xhevat Lloshi, shpjegon peshën e standardit të shqipes, dhe përgjigjet për pretendimet, se në ‘72-shin, dialektet nuk u trajtuan në mënyrë të balancuar. Kultura gjuhësore e politikanëve, nëpunësit që shkelin rregullat gramatikore e arsimtarët që nuk kalojnë testin e gjuhës, vihen në kritikën e gjuhëtarit

Kategori të tjera