SPECIALE/ ‘Raki mani e buzëqeshini jetës’, këshilla e boboshtarëve të vjetër

11 Shkurt, 10:41

Ata që kanë mbetur në Boboshticë krenohen me historinë e fshatit të tyre. Në defterin e Korçës dhe Përmetit të vitit 1431, Boboshtica numëronte 80 shtëpi dhe 200 mana, ndërsa Korça 26 shtëpi. Kërkimet për origjinën e banorëve vijojnë ende, fakt është që shumica e tyre sot janë vllehë.