SPECIALE/ Si u shpëtuan disqet e Radio Tiranës në ‘44, nipi arbëresh sjell historikun e medias shqiptare e lidhjen me Italinë

13 Korrik 2022, 22:39 | Përditesimi i fundit: 2022-07-14 10:44:46

Studiuesi Vito Saracino, nip arbëreshi, sjell botimin “Ciao Shqipëria”. Një studim mbi historikun mediatik në Shqipëri ku shpalosen dhe lidhjet me Italinë. Me fondacionin ‘Gramsci’ projektojnë digjitalizimin dhe përmirësimin e kushteve teknike në Arkivin e Filmit Shqiptar si dhe kanë në proces restaurimi filmin “Gjeneral Gramafoni”.