Ushqen qentë endacakë prej 19 vitesh, prek Afërdita: Nuk bëj pushime se ngelen pa ngrënë (15 nëntor 2023)

15 Nëntor, 19:51

Afërdita është një zonjë rreth 65 vjeçe që prej 19 vitesh vendosi t’u kushtohet qenve endacakë. Prej mëngjesit herët e deri në mbrëmje vonë, në oraret e përcaktuara ajo do të ushqejë të gjithë qentë e rrugës. U ka vendosur një shirit blu që të identifikohen nga Bashkia e të mos ia marrin. I vaksinon dhe i kuron sipas një kalendari vjetor. Refuzon të shkojë me pushime pasi druhet për fatin e katër putroshëve. Gjithçka e bën vullnetarisht, e ndihmuar edhe familja e saj kafshëdashëse. Ajo jep këshilla se si duhet të sillemi me qentë endacakë kur duam t’u afrohemi apo e kundërta, kur duam t’u shmangemi. Për të, qentë falin dashuri pa kushte.