POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

FIFA shpall organizatorët e Kupës së Botës së vitit 2026

Fituesit e gares per organizimin e boterorit 2026

Botërori 2026 do të jetë i veçantë për shumë arsye. I pari është se do të zhvillohet për herë të parë me një formulë të re, me 48 skuadra pjesëmarrëse.

I dyti është padyshim fakti që do të zhvillohet për herë të parë në tre vende të ndryshme. Kongresi i FIFA-s ka votuar sot që Botërori 2026 të zhvillohet bashkërisht mes SHBA, Kanadasë dhe Meksikës, të cilët kanë mundur në votim kandidaturën e Marokut.

Propozimi nga Amerika e Veriut ka fituar me diferencë të ndjeshme votimin në Kongres, duke marrë 134 vota përballë 65 të propozimit nga shteti afrikan.

d.ba.
Komento