• Zaloshnja: 6 bashkitë një mostër perfekte statistikore

  Sondazhet e opinionit bëhen zakonisht me 1000-1500 të anketuar, të përzgjedhur në mënyrë të tillë që ta përfaqësojnë sa më mirë popullsinë (brenda...

 • Eduard Zaloshnja: Rezervuari i votave për 6 marsin

  Zgjedhjet lokale, teorikisht, kanë të bëjnë me probleme thjesht lokale (siç presupozohet nga vetë emri i tyre). Në një bashki X, njëri nga...

 • Eduard Zaloshnja: Zgjedhjet e 6 marsit në 6 bashkitë, të gjitha llogaritë nën 'sitën' e 25 prillit

  Para zgjedhjeve të 25 prillit të vjetshëm, dihej publikisht se deputetët fitues të PSD-së do të votonin për një qeveri të majtë, edhe pse garonin...

 • 6 marsi, testi kyç i Bashës

  Nga komunikimi publik i Presidentit Meta, duket pothuaj plotësisht e sigurtë se zgjedhjet e pjesshme lokale në 6 bashki do të zhvillohen më 6...

 • Zaloshnja: Dy PD, problem në zgjedhje lokale, por jo në parlamentaret…

  Votimi për kryebashkiakët në Shqipëri është mazhoritar, me një raund. Që do të thotë se një kandidat mund të fitojë edhe me 40% të votave, në...

 • Gjashtë bashkitë, një test i mundshëm elektoral Basha-Berisha

  Në gjashtë bashkitë ku do të zhvillohen zgjedhjet e parakohshme, më 25 prill, votuan rreth 117 mijë zgjedhës për PD-AN dhe rreth 21.5 mijë për...

 • Eduard Zaloshnja: Regjistrimi i 'PDR'-së, i pashmangshëm

  Për t’i marrë zyrën Bashës nuk nevojiten 44 mijë përkrahës të Berishës në oborrin e SHQUP-it. 1000 përkrahës të tij të zjarrtë, të pajisur me...

 • Eduard Zaloshnja: Çfarë do të bëjë SPAK-u për 20 miliardë dollarë firot në 20 vjet?

  Po ku kanë shkuar këta 20 miliardë dollarë në 20 vitet e fundit? Tek “peshqit” e vegjël, të mesëm e të mëdhenj, duke filluar nga shitësit e vegjël...

 • Eduard Zaloshnja: Të pavaksinuarit në rrezik! (65% e Trumpistëve dhe 57% e Berishistëve të pavaksinuar)

  Autoritetet shtetërore të vendeve të ndryshme të botës raportojnë se të pavaksinuarit kanë një rrezik disafish më të madh hospitalizimi e vdekje...

 • Zaloshnja: Evazioni me Tatimin mbi të Ardhurat Personale: 150 milionë dollarë në vit

  Njerzit që kanë qëmtuar në të dhënat e pagave të raportuara në Drejtorinë e Tatimeve (të dhëna që qarkullojnë me WhatsApp nëpër Albanistan), janë...