• Opinion

  Vangjush Dako, 19 kullat e dhëndrit dhe mizëria me Sanço në Parlament !

  Ka disa muaj që Vangjush Dako është në qelitë e paraburgimit dhe askush nuk e pyet ende rreth një leje ndërtimi. S’janë shkaqe, por sebepe !...

 • Opinion

  Kur flet Strasburgu, 'ministri qimexhel' struket te kulla përballë Kryeministrisë!

  U rrokullisën 12 vite nga vrasja me plumba të shtetit e 4 protestuesve me duart në xhepa. Ua morën jetën grykat e zjarrit që derdhën breshërira në...

 • Opinion

  Dëshmorët e Shqipërisë dhe rrugët e Tiranës së Lirisë !

  Gjer më sot, nuk kam dëgjuar ndonjë Bulevard me emrin më të bukur në botë: Dëshmorët e Kombit ! Cili shqiptar nuk përjeton dridhshëm emocione të...

 • Opinion

  Aman, Doktor, mos ia shto votat Edi Ramës!

  Kjo do ishte mbase gjysma e të keqes. Ja lutja ime deri në përgjërim: -Aman, Doktor, mos ia shto votat Edi Ramës ! Se njerëzia po vë duart në...

 • Opinion

  Kush punon 'me hosten prapa', SPAK-u apo Policia e Shtetit ?!

  Disa muaj më parë, djali i një mikut tim që ka mbyllur sytë dhe iku i ndershëm në atë botë e pa abuzuar asnjë fije në detyrat shtetërore, më ftoi...

 • Dosje

  Si e 'prishi zinë' kënga për Enverin?!

  Mesprilli i ’85-s i shekullit që shkoi, nuk e di pse më gjeti në Vlorë. Sapo kisha filluar punë si korrespondent i “Bashkimit” për Lushnjën,...

 • Kultura

  Thesari popullor i Gjirokastrës, sfidë dhe për surrogatot e kafeneve të Tiranës!

  Gjatë 5 dekadave me penë nëpër lëndinat e Gazetarisë Profesioniste, përgjithësisht kënaqesha kur  kuptoja se më lexonin edhe ata që më donin, por...

 • Opinion

  Mbrëmë në Përmetin tim dhe Nonda Bulka që qesh e qan si bilbili!

  Pas një takimi të rastësishem, të ngrohte e jo të shkurtër, në një kafene të thjeshtë përkrah ish- kinema ‘Partizani’, me partizanen shekullore...

 • Opinion

  Gjergj Luca në Dukagjin dhe Benet Beci në kandidim!

  U nisa për t’u bërë mësues, por dallkaukët zemërkatran e të pabesë më rrëmbyen mizorisht e poshtërsisht dhe më nisën 3 vjet ushtar (?!).Një vit...

 • Opinion

  C’u thotë mjekëve që ikën Miço Xhaferi, ‘Kirurgu i Periferisë’ në Jug ?

  40 vite më parë, atje, buzë detit mes shushurimës e pëshpëritjeve pa shkumë të valëve joniane, duke ngjitur e zbritur shkallaret e Sarandës , duke...