• Ekonomi

  Akti normativ: Fondi rezervë i buxhetit rritet gati 10 herë...Shkurtohen me 5.5 mld lekë shpenzimet e pushtetit qendror

  Fondi Rezervë në dispozicion të qeverisë është rritur gati 10 herë me një Akt Normativ të Këshillit të Ministrave. Ky Akt ka ndryshuar strukturën...

 • Ekonomi

  Pandemia 'gjunjëzon' buxhetin, 22% më pak tatim-fitimi...MFE: Në janar-mars të ardhurat tkurren 4%

  Ndonëse bllokimi i lëvizjeve nga shkaku i pandemisë së koronavirusit ka filluar në mars, i gjithë rezultati i tremujorit të parë në buxhet...

 • Ekonomi

  Report TV siguron Aktin Normativ/ Ja si do të shtyhet pagesa e këstit të tatimfitimit deri në shtatori, kategoritë që përfitojnë

  Qeveria lehtëson ose shtyn pagesën e kësteve të tatimfitimit, pra atë këst që, duke filluar nga muaji prill të çdo viti, të gjitha ndërmarrjet...

 • Kronikë

  Rihapet kolaudimi dhe arkat e taksave të makinave, por duhet të paraqiteni me maska e doreza

  Pas një muaji pezullimi, nga nesër nis kontrolli teknik periodik i automjeteve. Fillimisht do të ofrohet shërbimi për makinat e furnizimit me...

 • Sociale

  Hyn në fuqi vendimi! Sot fillon rritja e pensioneve (Kategoritë dhe sa do të përfitojnë)

  Rriten pensionet e pleqërisë, ato të banorëve të zonave rurale, pensionet e posaçme, etj.  Po kështu, përfitojnë edhe ata që marrin pensione për...

 • Ekonomi

  Tërmeti gjunjëzon ekonominë, rënie 0.15% në tremujorin e 4! Ndërtimi në pikiatë, bie me 15%

  Tremujori i katërt i vitit të kaluar ka shënuar një pikë kthese në ecurinë deri tani pozitive të ekonomisë shqiptare. Sipas INSTAT në...

 • Ekonomi

  Financat: Borxhi publik kaloi 9 miliardë euro në 2019! Detyrimet sa 65.84 % e GDP

  Ka vijuar të rritet shifra e borxhit të përgjithshëm publik të vendit gjatë vitit të kaluar. Sipas shifrave zyrtare të ministrisë së Financave dhe...

 • Kronikë

  Ndihma 1.15 miliardë euro për rindërtimin/ Zbulohen kushtet e vendosura nga donatorët për Shqipërinë

  Shqipëria ka pranuar një serë kushtesh, të vendosura nga donatorët e rindërtimit. Report TV ka siguruar dokumentin e angazhimit të nënshkruar nga...

 • Ekonomi

  Legalizimet, ja përfituesit e fondit 1.9 milionë euro për tokat e zëna pa leje

  Sipërfaqja e përgjithshme që kompensohet është 26.416,1 m² dhe vlera e përgjithshme e kompensimit financiar është 229.260.847,34...

 • Ekonomi

  Programi i rindërtimit/ Ja sa përfitojnë familjet, kategoritë që marrin grante ose shtëpi

  Ka hyrë në fuqi Vendimi i Këshillit të Ministrave që përcakton përfituesit e programeve të rindërtimit pas tërmetit, radhën e trajtimit të tyre,...