• Opinion

  Qytetin po e vdes ... Ai që e lindi

  Që të shpëtohet Poliçani duhet të “vërë dorën në zemër” Pushteti Qëndror dhe kjo duhet bërë sa më parë, “nesër” do të jetë...

 • Opinion

  Analiza e një sondazhi dhe rezultati pas zgjedhjeve

  Tani që shpërndarja e mandateve është bërë e njohur, vëmëndja e publikut është përqëndruar në listën fituese për çdo subjekt zgjedhor. Janë të...

 • Opinion

  Dy listat e Opozitës së Bashkuar, bonus i hatashëm për Partinë Socialiste

  Deri në ditën e sotme, kemi në dorë vetëm një sondazh me të dhëna për çdo zonë zgjedhore. Kur them zonë zgjedhore kam parasysh 12 zonat zgjedhore...

 • Opinion

  Takim brezash, 50-vjetori i Shkollës së Mesme 'Muhamet Kondi' Poliçan

  Reportazh nga Hysen Binjaku, Profesor i asociuar, Doktor i Shkencave, pedagog në pension: Ish nxënës, mësues dhe drejtues të Shkollës së Mesme...

 • Kultura

  Në prag të 50-vjetorit/ Historia e një shkolle në “moshë” sa vetë qytetit! Mbresa dhe Kujtime

  Dikush, që lexon titullin e këtij shkrimi, mund të mendojë: “Eh… çfarë të veçantë, përveç se kujtimeve të protagonistëve, mund të ketë 50-vjetori...

 • ''Ne s’jemi plakur, por jemi rritur'! Ritakim pas 50 vitesh i maturantëve të 1967-1968/ Reportazh nga Skrapari

  Reportazh nga Hysen Binjaku, Profesor i Asocciuar, Doktor i Shkencave dhe pedagog i njohur. Maturantët e 1967-1968 në shkollën e mesme të...