• Ekonomi

  Analiza/ Sa do të bjerë euro në verë?

  Shumë qytetarë pyesin se si do të shkojë vlera e euros në Shqipëri. Mund të duan të mbajnë euro, ose të kthejnë eurot që kanë në...

 • Opinion

  Përse ia vlen të votojmë Tiranën e së nesërmes

  Tirana jonë është si një fëmijë që ështe rritur përpara syve tanë dhe nuk e kemi kuptuar ende mjaftueshëm se sa shumë është rritur! Në 103 vitet e...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Rruga që gëzon 130 mijë vetë

  Kjo rrugë që po ndërtohet në verilindje të vendit, përfaqëson ndër rrugët më strategjike në ndërtim e sipër të Shqipërisë, pse siguron zhvillimin...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Katër premtimet ekonomike që falimentojnë bashkinë Tiranë!

  Këto ditë, kandidati i opozitës sonë kryesore në Tiranë ka bërë publike përpara qytetarëve, pesë premtimet e tij ekonomike për katër vitet...

 • Opinion

  Unaza e Madhe e Tiranës trefishon paratë që harxhon

  Unaza e Madhe po kushton 373 milionë euro, por do t’u kthejë qytetarëve të Tiranës një vlerë trefish më të lartë vetëm në pesë vitet e para të...

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: Ditari i ekonomisë shqiptare 1990-2022

  Pak ditë më parë, në Sallën e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë u përurua Kolana me tetë libra për ekonominë, seicili voluminoz me mbi 500-600...

 • Ekonomi

  Ta zhvillojmë ekonominë në mënyrë inteligjente?

  Strategjia e Specializimit Inteligjent S3 e qeverisë shqiptare (njëlloj si ajo e Bashkimit Evropian) synon t’i kthejë institucionet e arsimit të...

 • Ekonomi

  Sa më shtohet rroga në një vit? Analiza e Fatos Çoçolit: Si realizohet angazhimi i Qeverisë për rritjen e pagës mesatare në 900 euro

  Nëntë ditë më parë, më 29 mars, kryeministri mëtoi se brenda dy viteve, paga mesatare bruto(pra, pa hequr taksat) do të bëhej 102 mijë lekë të...

 • Opinion

  Fantazirat e Belind Këlliçit, premtimet e tij i kushtojnë deri tani Bashkisë së Tiranës 54 milionë euro

  Nëse ul ndjeshëm tarifat dhe taksat lokale, sipas propozimit  të kandidatit të opozitës, bashkia e kryeqytetit rrezikon falimentimin. Duke...

 • Opinion

  Fantazia e Këlliçit per transportin publik falas, një faturë prej më shumë se 35 milionë euro në vit

  Ai thotë se ka bërë llogaritë dhe i kanë dalë vetëm 6.8 përqind të buxhetit të bashkisë. Por i ka bërë llogaritë...