8 pyetje dhe një konstatim për Kryesinë e re të PD-së

Mbaj mend....

Në 2005, numërimi i votave për Kryesinë e PDsë, u bë live para kamerave, të gjithë kandidatët të pranishëm në sallë, duke mbajtur shënim çdo votë për veten....

Dje, u lexuan fituesit....në rend alfabetik...përsëri....

“Janë dokumente të klasifikuara...” - tha kryetari i komisionit....gati gati sa s’tha se duhet çertifikatë sigurie për t’i parë....

Kështu, publiku nuk e merr vesh kurrë se kush janë më të votuarit....

Ndërkohë, media zbulon që...Më i Votuari paska marrë rreth 160-170 vota, pra gjysmën e votave të anëtarëve të Këshillit Kombëtar....

Dikur....gjysmën e votave e merrte Ai i rendituri I Fundit ndër fituesit...

Sot, më i votuari paska marrë thjesht gjysmën e votave.

Ndërsa, nuk dihet sa vota ka marrë fituesi më pak i votuar...40, 80 apo 100 vota...

Pyetjet s’kanë lidhje me emra të përveçëm, por me parimin:

1.Sa përfaqësuese është një Kryesi, anëtarët e së cilës zgjidhen me më pak se 50% të votave???

2.Çfarë ekipi krijohet, mbi ç’parime e kohezion, kur Ai më i Votuari, refuzohet nga gjysma e Këshillit Kombëtar??? A mund të flitet për Bashkim?

3. Sa i fuqishëm mund të jetë një Kryetar, kur më të Votuarin e ekipit ia ka refuzuar gjysma tjetër e Këshillit Kombëtar?

4. Sa forcë mund të ketë një anëtar kryesie kur refuzohet nga 2/3 e Këshillit Kombëtar??

5. Si mundet që Këshilli Kombëtar i PD nuk voton Rudina Hajdarin??? A do të shkojnë anëtarët e Këshillit Kombëtar, kur të thirren, të nderojnë para Memorialit të Azemit????

6. Çfarë transparence i garanton PD publikut kur nuk publikon as votat për çdo kandidat???

7. A është realizuar Demokracia në këtë proces zgjedhjesh???

8. Dhe e fundit, dhe më rëndësishmja:

Çfarë i thotë kjo Kryesi publikut???

Ç’të re sjell?

A frymëzon?

A e ngriti Partinë Demokratike në një stad të ri?

d.ba./Shqiptarja.com
Komento

Komente

  • Hinglateri: 20/01/2019 23:23

    PD e coi ne gjirizet e Tirones

    Përgjigju