​Zgjedhjet 2017, pjesmarrja 8%
më e ulët krahasuar me vitin 2013

​Zgjedhjet 2017, pjesmarrja 8%<br />më e ulët krahasuar me vitin 2013
Gjatë gjithë ditës së sotme, në fashën e orarit për votim ra në sy pjesmarrja e ulët në votim.

Një pjesë e shqiptarëve nuk votuan ndërsa qendrat e votimit ishin njoftuar se do të qëndronin hapur nga ora 07:00 deri në orën 19:00, por mbyllja zyrtare u be ne oren 20:00.

Perqindja me e ulet u shenua në Vlore, Shkoder, Durres kurse me e larta u shenua ne Diber, Kukes, Tirane.

Por krahasuar me shifrat e votimit ne zgjedhjet parlamentare te vitit 2013, ne rang vendi, perqindja rezulton e ulet ne masen 8.8%.

Por pjesmarrja e ulet ka shqetësuar sidomos dhe KQZ që ia la ‘fajin’ të nxehtit dhe festës së Bajramit.

Më aktivë u treguan dy krerët politkë, Rama e Basha që minutat e fundit bënë thirrjet e tyre ne rrjete sociale ku u kërkuan shqiptarëve të dalin në votime, kurse KQZ shtyu orarin e mbylljes se qendrave te votimit.

krahasimi pjesmarrjes 2013- 2015

krahasimi pjesmarrjes 2013- 2015

Ora 20:00 Pjesmarrja nga te dhenat e fundit te KQZ

Nga te dhenat deri ne oren 20:00, KQZ nxjerr keto rezultate:

Berati 47.77%  (ne vitin 2013, 53.51%)

Diber 54.9%  ( ne vitin 2013 59.75%)

Durrës 40.77%  ( ne vitin 2013 50.13%)

Elbasan 44.49%  ( ne vitin 2013 54.76%)

Fier 44.87%     ( ne vitin 2013 54.94%)

Gjirokastër 46.5%   ( ne vitin 2013 49.34%)

Korcë 48.65%    ( ne vitin 2013, 54.28%)

Kukës  53.38%    ( ne vitin 2013, 61.55%)

Lezhë  44.7%    ( ne vitin 2013, 51.36%)

Shkodër  42.3%   ( ne vitin 2013, 49.33%)

Tiranë   49.14%    ( ne vitin 2013, 58.29%)

Vlorë  36.6%        ( ne vitin 2013, 41.91%)

Përqindja totale 45.17%   ( ne vitin 2013, 53.47%)

Perqindja deri ne oren 16:00, krahasuar me vitin 2013
Ora 16:00 Nga të dhënat e raportuara nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, (KQZ) deri në orën 16:00, në rang vendi pjesëmarrja llogaritet në 35.78 për qind.

Berat  43.51% (ne 2013 ishte 37,22 %)
 
Durrës  33.12% (ne 2013 ishte 35,68 %)
 
Elbasan  34.25% (ne 2013 ishte 36,50 %)
 
Fier  33.36% (ne 2013 ishte 45,53 %)
 
Gjirokastër  38.14% (ne 2013 ishte 46,88 %)
 
Korçë  36.58% (ne 2013 ishte 45,07%)
 
Lezhë 33.86%
 
Shkodër 29.35%
 
Tiranë 36.41% (ne 2013 ishte 41,78 %)
 
Vlorë  31.91% (ne 2013 ishte 36,51 %)
 
Përqindja në rang kombëtar ne vitin 2017 deri në orën 16:00 – 35.78%
 
Përqindja në rang kombëtar në 2013 deri në orën 16:00 - 34.6%
 
Krahasuar me 2013-ën, pjesëmarrja deri në orën 16:00 rritet me afërisht 1%.

Ora 13:00 Pjesëmarrja krahasuar me 2013, 9% më pak
Pjesëmarrja në zgjedhjet parlamentare të kësaj të diele deri në orën 13:00 ka qenë 25.6%, referuar të dhëna të Komisionit Qendror të Zgjedhje. 

Krahasuar me katër vite më parë, zgjedhjet parlamentare te vitit 2013, sërish pjesëmarrja e sotme deri në mesditë është sërish 9% më pak.

Berat  28%  (ne vitin 2013, 39.5)

Diber  32.1%  (ne vitin 2013, 33.6%)

Durres  23.1% (ne vitin 2013 36.1%)

Elbasan 26.8% (ne vitin 2013 41.1%)

Fier  23.0%      (ne vitin 2013, 36.5%)

Gjirokaster 27.0%  (ne vitin 2013, 36.4%)

Korce 28.6%      ( ne vitin 2013, 34.0 %)      

Lezhe 30.8%     (ne vitin 2013, 35.2%)

Shkoder  24.5% ( ne vitin 2013, 33.2%)

Tirane    29.6% ( ne vitin 2013, 40.2%)

Vlore     22.6%  (ne vitin 2013, 27.8%)

Ora 11:45 Pjesëmarrja deri në 11:45, 9% më e ulët se në 2013-ën 
Kur kanë kaluar rreth 5 orë nga mbyllja e qendrave të votimit për zgjedhjet parlamentare të kësaj të diele, vihet re një pjesëmarrja e ulët krahasuar me 4 vite më parë. 

Pjesëmarrja në zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit 2013, deri në orën 12:00 ka qenë 23%. 

Ndërsa, referuar shifrave të votuesve që kanë marrë pjesë në zgjedhjet e sotme deri në orën 11:45, pjesëmarrja është 14%.

Sipas këtyre të dhënave, kemi një ulje të pjesëmarrjes me 9% në krahasim me 4 vite më parë. 

Durres 14.62%    (ne vitin 2013, 20.16%)

Elbasan 12.57%  (ne vitin 2013, 26.53%)

Korce    9.78%     (ne vitin 2013, 37.1%)

Lezhe    17.06%   (ne vitin 2013, 21.52%)

Shkoder  12.46%  (ne vitin 2013, 19.75%)

Tirane     15.01%  (ne vitin 2013,  24.76%)

Vlore       10.94% (ne vitin 2013, 11.32%)

(d.b/Shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    EURO 2024/ Fillojnë ndeshjet e fundit, a mendoni se Shqipëria kalon grupin?×

Lajmi i fundit

Njoftime për 3 viktima si pasojë e sulmeve të ndërsjella nga Rusia dhe Ukraina

Njoftime për 3 viktima si pasojë e sulmeve të ndërsjella nga Rusia dhe Ukraina