Banka e Shqipërisë forcon strukurat e kontrollit
 

Banka e Shqipërisë ka ndryshuar statutin e funksionimit të institucionit pas 15 vjetësh, me qëllim specifikimin më të qartë të detyrave dhe kompetencave të drejtuesve dhe strukturave. Statuti i ri parashikon ngritjen e një Komiteti të Auditit, i përbërë nga tre anëtarë joekzekutivë të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë. Komiteti ka mandat të ndihmojë në përforcimin e linjave të kontrollit të brendshëm dhe të jashtëm, në funksion të përmirësimit të vendimmarrjes së Këshillit Mbikëqyrës dhe administratorëve të Bankës.

Redaksia Online
(u.s/shqiptarja.com)

  • Sondazhi i ditës:

    PS pritet të rikandidojë shumicën e kryebashkiakëve aktualë, si mendoni?×

Lajmi i fundit

Polarizimi politik në Ballkanin perëndimor dhe Europën lindore, studiuesit theksojnë rreziqet