Google, mundësi për t'u "harruar"
Opsion për fshirjen e të dhënave

Google, mundësi për t'u "harruar"<br />Opsion për fshirjen e të dhënave
Motorët e kërkimit mund të detyrohen të fshijnë nga interneti të dhënat personale. Google ka lançuar një shërbim për të lejuar banorët europianë, të kërkojnë që të dhënat personale të fshihen nga motorët e kërkimit. 

Kjo lëvizje vjen pas vendimit të një prej gjykatësve së drejtësisë evpropiane në fillim të këtij muaji, vendim i cili i dha njerëzve “të drejtën për t’u harruar”

Google ka thënë se do të vlerësojë çdo kërkesë dhe do të balancojë ‘të drejtën private të çdo personi, që ka të drejtë të jetë në dijeni dhe të shpërndajë informacion.

“Gjatë shqyrtimit të kërkesës suaj, ne do të shikojmë, nëse rezultati përfshin informacion në lidhje me ju, si dhe nëse ka interes publik për këtë informacion,”-thuhet në formularin e aplikimit të Google.

Kjo përfshin një person të dënuar për abuzim seksual të fëmijëve, i cili gjithashtu ka kërkuar të fshihen të gjitha informacionet në lidhje me dënimin e tij.
Ndërkohë, motorët e kërkimit nuk do të zbatojnë vendimin vetëm atëherë kur kanë arsye legale për të bëre një gjë të tillë.

Redaksia Online

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

Pas një viti heshtje, Elsa Lila flet për arrestimin e bujshëm: Jam e pafajshme

Pas një viti heshtje, Elsa Lila flet për arrestimin e bujshëm: Jam e pafajshme