KQZ gjobit 103 parti politike pas auditimit financiar për 2021 dhe disa kandidatë të zgjedhjeve të pjesshme të 6 marsit (LISTA)

KQZ gjobit 103 parti politike pas auditimit financiar për 2021 dhe disa kandidatë të zgjedhjeve të pjesshme të 6 marsit (LISTA)

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve në seancën e sotme publike plotësoi vakancat e krijuara në Këshillin e Bashkiak Has, me kandidatin nga lista shumemërore e subjektit “Aleanca Progresiste LZHK”, Hamit Sheta dhe Këshillin e Bashkisë Lezhë, me kandidatin nga lista shumemërore e subjektit “Partia Kristian Demokrate”, Silvana Kola.

Pasi miratoi raportin e gjetjeve nga auditimi i fondeve të përfituara dhe shpenzuara nga partitë politike për vitin kalendarik 2021, KQZ ka vendosur të gjobisë 103 subjekte politike dhe disa kandidatë të cilët kanë marrë pjesë në zgjedhjet e fundit vendore.

89 parti politike janë gjobitur me masë administrative 60 mijë lekë, ndërsa, 14 parti të tjera janë sanksionuar me masën administrative prej 1 milion lekësh.

Komisioneri vendosi sanksione administrative ndaj partive politike:
1.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për Zhvillim Kombëtar;
2.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Minoriteti Etnik Grek për të Ardhmen;
3.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Puntore Shqiptare”;  
4.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Bashkimi Demokrat Shqiptar”; 
5.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Punës Shqipërisë”;
6.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Demokracia e Re”;
7.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Përparimi Kombëtar i Shqipërisë”;
8.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Blertë Shqiptare”; 
9.      Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Uniteti Kombëtar”;
10.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Prosperitetit Demokratik të Shqipërisë”;
11.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Universale Shqiptare”;
12.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Liberale Shqiptare”;
13.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ekologjike”;
14.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Socialpunëtore e Shqipërisë”;
15.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Socialreformiste e Shqipërisë”;
16.  Gjobë në vlerën 60 000 lekpër “Partia Besëlidhja Kombëtare Demokratike Shqiptare”;
17.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Demokratike për Vlera, Mirëqënie, Progres”;
18.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Alternative Republikane”;
19.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Konservatore”;
20.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Bashkimi Demokristian Shqiptar”;
21.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Bashkësia Kombëtare Shqiptare”;
22.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Triumfi i Legalitetit”;
23.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Rimëkëmbja Kombëtare”;
24.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Centriste Mirëqënies Popullore Shqiptare”;
25.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Pajtimit Kombëtar”;
26.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Komuniste e Shqipërisë (e rindërtuar)”;
27.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja Kombëtare Shqiptare”;
28.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Alternativa Liberale e Shqipërisë”;
29.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Komuniste e Shqipërisë”;
30.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e të Majtës Demokratike Shqiptare”;
31.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ambientaliste”;
32.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Nacionale Shqiptare”;
33.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Monarkiste Demokrate Shqiptare”;  
34.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Rruga e Vërtetë Shqiptare”;  
35.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokrate e Re”;
36.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Mendimi i Djathtë Liberal”;
37.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokracia Paqësore e Shqipërisë”;
38.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Socialiste Shqiptare”;
39.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Sigurisë Kombëtare Shqiptare”;
40.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shpresa Demokrate”;
41.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Komuniste e Shqipërisë 8 Nëntori”;
42.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokratike Peza Gjirokastër e Shqipërisë”;
43.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Integrimit Social Kombëtar Shqiptar”;
44.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja e Blertë”;
45.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për të Drejtat e Njeriut”;
46.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shqiptare Atdheu”;
47.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokracia e Re e Djathtë Shqiptare”;
48.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e të Drejtave të Mohuara”;
49.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Çështjeve Shqiptare”;
50.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Fronti i Majtë”;
51.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shqipëria e Re”;
52.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Elitare Kombëtare”;
53.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shqiptare e Rindërtimit”;
54.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja Demokristiane Shqiptare”;
55.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e të Drejtave të Mohuara – e Re”;
56.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Lista për Shqipëri Natyrale”;
57.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Kombëtare”;
58.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Progresi Social Kombëtar”;
59.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca për Europën”;
60.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Demokratike e Bashkimit Myslyman të Shqipërisë”;
61.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ligj dhe Drejtësi”;
62.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia G99”;
63.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Toleranca e Re e Shqipërisë”;
64.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Europiane Ekologjike”;
65.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Arbnore Kombëtare”;
66.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për Drejtësi e Shqiptarëve”;
67.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Personat me Aftësi të Kufizuar”;
68.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Shqipëria e Re”;
69.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca për Barazi dhe Drejtësi e Shqipëtarëve”;
70.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja për Drejtësi dhe Progres”;
71.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Kuq e Zi”,
72.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Forca Rinia”;
73.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Shkodra 2015”;
74.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Sfida për Shqipërinë”;;
75.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja Demokratike Shqiptare”;
76.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Indipendentëve (Centriste) të Shqipërisë”;
77.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Nacional Demokrate e Shqipërisë”;
78.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lidhja Popullore Shqiptare”;
79.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Nacionaliste Shqiptare”;
80.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Djathtë Demokratike e Shqipërisë”;
81.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Drejtësia Shoqërore”;
82.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Progresi Demokratik”;
83.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Mbrojtja e të Drejtave Kombëtare”;
84.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Re Socialiste e Shqipërisë”;
85.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ideali Demokratik Shqiptar”;
86.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Lëvizja për Demokraci”;
87.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Ideali Komunist”;
88.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia e Biznesit Shqiptar”;
89.  Gjobë në vlerën 60 000 lekë për “Partia Aleanca Popullore për Drejtësi”;
90.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Bindja Demokratike”;
91.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Demokratike”;
92.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Zgjidhja”;
93.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Balli Kombëtar”;
94.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Kristian Demokrate”;
95.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Popullore Kristiandemokrate e Shqipërisë”;
96.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Integrimi Social Kombëtar Shqiptar”;
97.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Sigurisë Kombëtare Shqiptare”;
98.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia e të Drejtave të Mohuara – e Re”;
99.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Ligj dhe Drejtësi”;
100. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Aleanca Popullore”;
101. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Aleanca Kuq e Zi”;
102. Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Shkodra 2015”;
103.  Gjobë në vlerën 1 000 000 lekë për “Partia Aleanca Europiane Ekologjike”;

Auditimi i fondeve

Gjithashtu, u miratua edhe raporti i gjetjeve nga auditimi i fondeve të përfituara dhe shpenzuara nga partitë politike pjesëmarrëse në zgjedhjet e pjesshme vendore të datës 6 Mars 2022. Edhe për zgjedhjet e pjesshme të 6 marsit janë gjobitur disa subjekte dhe kandidatë. Partia Socialiste ka marrë një masë prej 3 milionë lekësh. Kurse Partia Demokratike, ka marrë gjobë prej 3 milionë lekësh por edhe dy masa të tjera shtesë, njëra në vlerën e 500 mijë lekëve dhe tjetra në masën e 100 mijë lekëve.

Gjoba ka pasur edhe ndaj kandidatëve. Më konkretisht Ardian Muka i koalicionit Shtëpia e Lirisë është gjobitur në masën 415 mijë lekë. Edhe Emirjana Sako e cila fitoi zgjedhjet është gjobitur me 92.775 lekë. Me 120 mijë lekë është gjobitur edhe Edison Memolla i bashkisë Rrogozhinë, i cili pas zgjedhjeve të kontestuara për shkak të një kutie në Burgun e Rrogozhinës, u detyrua të rizhvillonte zgjedhjet dhe të konfirmonte mandatin për të dytën herë në pak muaj. Me 91 mijë lekë është gjobitur kandidati i Shkodrës Bardh Spahia.

Komisioneri vendosi t’i propozojë Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve marrjen e masës administrative ndaj:
1.Gjobë në vlerën 3 000 000 lekë për partinë politike “Partia Socialiste e Shqipërisë”;
2.Gjobë në vlerën 3 000 000 lekë për partinë politike “Partia Demokratike” (neni 23/4, pika 3 të ligjit “Për Partitë Politike”);
3.Gjobë në vlerën 500 000 lekë për partinë politike “Partia Demokratike”(neni 173, pika 3 të KZ);
4.Gjobë në vlerën 100 000 lekë për partinë politike “Partia Demokratike”(neni 173, pika 8 të KZ);
5.Gjobë në vlerën 92.775 lekë për kandidaten për kryetare bashkie të Partisë Socialiste e Shqipërisë, zj. Emirjana Sako dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së, sipas nenit 173, pika 5 të KZ;
6.Gjobë në vlerën 120.590 lekë për kandidatin për kryetar bashkie të Partisë Socialiste e Shqipërisë, z. Edison Memolla dhe dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së sipas nenit 173, pika 5 të KZ;
7.Gjobë në vlerën 91.420 lekë për kandidatin për kryetar bashkie të Koalicionit Shtëpia e Lirisë, z. Bardh Spahia dhe dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së sipas nenit 173, pika 5 të KZ;
8.Gjobë në vlerën 415.000 lekë për kandidatin për kryetar bashkie të Koalicionit Shtëpia e Lirisë, z. Ardian Muka dhe kalimin e fondeve të marra për llogari të KQZ-së sipas nenit 173, pika 5 të KZ.

Gjoba janë vendosur dhe për 30 media.

Rendit zhvillimet sipas orarit:
Ora 17:33
KQZ gjobit 30 medie për pasqyrim të pabarabartë të fushatës elektorale të 6 marsit (Lista)

1701967013_pngtreemediainterviewwithbusinessmanorpoliticianlivebroadcastmicrophonephotoimage23585046.jpg

KQZ ka miratuar raportin e gjetjeve nga auditimi i fondeve të përfituara dhe shpenzuara nga partitë politike pjesëmarrëse në zgjedhjet e pjesshme vendore të datës 6 Mars 2022 ndërsa ka vendosur gjoba edhe për disa medie për pasqyrim të pabarabartë të fushatës elektorale. Gjobat më të majme janë  ndaj Top Channel, Syri TV dhe Star Plus, në masën 100 mijë lekë.

Komisioneri vendosi sanksione administrative për Ofruesit e Shërbimit Mediatik Audioviziv:

 1. Gjobë në masën 3 000 lekë për ADTN;
 2. Gjobë në masën 3 000 lekë për ABEG Tv;
 3. Gjobë në masën 3 000 lekë për Club Tv;
 4. Gjobë në masën 3 000 lekë për Era Digitalb;
 5. Gjobë në masën 3 000 lekë për Glob Tv;
 6. Gjobë në masën 3 000 lekë për One Tv Vlora;
 7. Gjobë në masën 3 000 lekë për Shijak Tv;
 8. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv BS;
 9. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv 6+1;
 10. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Antena Nord;
 11. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Berati;
 12. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Channel 1;
 13. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Channel 7;
 14. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Jug;
 15. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Klaudiana;
 16. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Kopliku;
 17. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Lobi;
 18. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Mati;
 19. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Premium Channel;
 20. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Rozafa Motiv;
 21. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Saranda;
 22. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Sot 7;
 23. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Star Plus;
 24. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv UTV Education;
 25. Gjobë në masën 3 000 lekë për TVT;
 26. Gjobë në masën 3 000 lekë për Tv Re.Al;
 27. Gjobë në masën 3 000 lekë për Syri TV;
 28. Gjobë në masën 100 000 lekë për Top Channel;
 29. Gjobë në masën 100 000 lekë për Syri Tv;
 30. Gjobë në masën 100 000 lekë për Star Plus.
B.K/S.G/Shqiptarja.com
Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

 • Sondazhi i ditës:

  A e forcon sigurinë dhe rolin e Shqipërisë baza e NATO-s në Kuçovë?×

Lajmi i fundit

Gjermania vlerëson angazhimin e Malit i Zi ndaj reformave evropiane

Gjermania vlerëson angazhimin e Malit i Zi ndaj reformave evropiane