Investim i Bashkimit Europian, McAllister inspekton shkollën ‘Sherif Dervishi’ në Krujë

Investim i Bashkimit Europian, McAllister inspekton shkollën ‘Sherif Dervishi’ në Krujë

Kryetari i Komisionit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Evropian, David James McAllister ka zhvilluar një vizitë në shkollën 9-vjeçare “Sherif Dervishi" në Krujë. Shkolla është ndërtuar me mbështetjen e Bashkimit Europian.

“Ditën e sotme, Kryetari i Komisionit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Evropian, z. David James McAllister, Anëtarët e Parlamentit Evropian Željana Zovko dhe Thomas Waitz, si dhe përfaqësues nga Delegacioni i Bashkimit Evropian në Shqipëri dhe #UNDPAlbania zhvilluan një vizitë pranë shkollës 9-vjeçare dhe kopshtit "Sherif Dervishi" në Budull, Krujë. Ata panë nga afër dhe bashkëbiseduan me nxënës e mësues që gëzojnë një shkollë të standardeve më të larta evropiane dhe se si u ka ndryshuar jeta e përditshme që prej rindërtimit të shkollës falë Programit "EU4Schools". 27 fëmijë të kopshtit, 119 nxënës, 14 mësues dhe rreth 2,500 banorë të komunitetit kanë tashmë një institucion arsimor, që përgatit qytetarët evropianë të së ardhmes!

Pjesëmarrësit në këtë vizitë patën një ndërveprim aktiv me nxënësit e mësuesit rreth infrastrukturës shkollore, palestrës, fushës sportive e laboratorëve të reja, si dhe zhvilluan njëkohësisht një bashkëbisedim shumë interesant rreth fushatës #ILoveMySchool, mjedisit, ndryshimeve klimaterike e integrimit evropian të Shqipërisë. Ndër të tjera, u njohën edhe me ecurinë e deritanishme të programit nëpërmjet ekspozitës lëvizëse #EU4Schools, si dhe portalin ???? www.eu4schoolsportal.al - ky i fundit një kanal shumë i rëndësishëm transparence e llogaridhënieje që lidh programin me publikun shqiptar dhe palët e interesuara. 23 objekte arsimore janë rindërtuar ose riparuar deri më tani në kuadër të #EU4Schools, duke i shërbyer drejtpërdrejtë 7,325 fëmijëve/nxënësve dhe 445 mësuesve”, shkruan UNDP Albania.


Lajmi kryesor:

Integrimi në BE, David McAllister në Tiranë: Shqipëria plotëson kushtet për negociatat! Nuk mund të ecet para pa një opozitë konstruktive


SI.E./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    Hapësirat publike në bregdetin shqiptar, sipas jush janë:×

Lajmi i fundit

'Kush e fiton Europianin?' Ja si u votua tek sondazhi i Shqiptarja.com

'Kush e fiton Europianin?' Ja si u votua tek sondazhi i Shqiptarja.com