POLEMIKA/ Frikë në UPT? 
Kanë ceduar themelet e korpusit!

POLEMIKA/ Frikë në UPT? <br />Kanë ceduar themelet e korpusit!
TIRANE - Kur Sali Berisha, ish kryeministër, do të firmoste shtesën e Korpusit të Universitetit Politeknik të Tiranës, një projekt i arkitektëve Koço Kaskaviqi dhe Sokol Ngjelina, me konstruktor Agim Bajram Seranaj, nuk do t’i kursente vlerësimet për investimin. “Investimi bëhet sipas të gjithë parametrave dhe një arkitekture moderne”,‐ tha Berisha në 10 Maj 2013, sapo firmosi vendimin Nr 8 të KKT, (Leje zhvillimore komplekse për shtesën e korpusit të Universitetit Politeknik) që e “ngushtonte” buxhetin e shtetit me plot 422 milionë lekë (të reja).

Doktori atëherë tha se ky ishte një ndërtim jashtëzakonisht i rëndësishëm, që do të akomodonte 1200‐1300 studentë. Dhe kështu duhet të ndodhë, sepse edhe UPT, si disa universitete të tjera, ka nevojë për një insfrastrukturë plotësuese. Unë nuk po shkoj tej kësaj që thashë më sipër, për të pyetur përshembull se sa është sipërfaqja e shtesës (si ndërtim) prapa godinës qëndrore të universitetit, se sa është kosto për metër katror ndërtim dhe se sa kjo krahasohet me mesataren e kostos për objekte të ngjashme. Kjo është një mesele tjetër, që duhet bërë, shpejt madje, për të parë ca gjera më të thella se investimi. OK, do të bëhet edhe kjo në kohën e duhur!

Unë kam një merak tjetër
Pas publikimit në “Shqiptarja.com” të shkrimit “Historia trishtuese e një “akademiku” të gënjeshtërt”,  Lexoni këtu shkrimin e parë shumica e njerëzve që më telefonuan dhe shkruan, në fakt, nuk u interesuan shumë se çfarë shkruhej për një drejtues të rëndomtë. Interes treguan ata që kishin fëmijët në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit në UPT.

Pse? Për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje jam duke shkruar sot. Pas shumë këmbënguljeje të ligjshme, më në fund stafi i afërt i “akademik” Jorgaq Kaçanit, më ofroi materialin e titulluar “Relacion teknik për situatën e Godinës së Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Fakultetit të Teknologjisë së Informacionit në Sheshin “Nënë Tereza”, një dosje disi voluminoze, që jep shumë përgjigje, por që ngre edhe pikëpyetje të forta. Çfarë ka ndodhur? Pse kjo dosje “teknike” mbahej si “ujët e ftohtë” e mbyllur “me shtatë çelsa” dhe për të cilën ishin “kërcënuar” disa nga kuadrot e respektuar të UPT?

Shkrimi u botua në të përdishmen Shqiptarja.com, e lexoni të plotë në versionin Online duke klikuar mbi linkun, do të gjeni të plotë relacionin teknik për gjendjen e ndërtesës

Redaksia Online
(d.a/shqiptarja.com)

 

  • Sondazhi i ditës:

    A e zgjidh problemin me shqiptarët në Britani vizita e Ramës në Londër?×

Lajmi i fundit

Inteligjenca e Kievit: Shumë rusë po largohen nga Krimea

Inteligjenca e Kievit: Shumë rusë po largohen nga Krimea