Policia e lirë të përdorë mjete lokalizimi të kriminelëve...kontrollet në biznese pa autorizim! Vetëm në shtëpi me urdhër nga prokurori

1574698593_kontrolle.jpg

Strukturat e policisë së shtetit të angazhuara për goditjen e eksponentëve të krimit të organizuar dhe pasurisë së tyre, mund të bëjnë kontrolle ndaj të dyshuarve për krime të orgnaizuar, akte terroriste apo krim tjetër të rëndë,  me kërkesë të drejtorive vendore dhe me miratim të Drejtorit të Policisë Kriminale.

Pra kontrollet dhe përdorimi i pajisjeve të lokalizimit mund të bëhet pa një urdhër nga prokuroria apo gjykata. Kjo i jep të drejtën policisë që të përdorë si përshembull GPS, apo mjete të tjera të nevojshme për të lokalizuar dhe ndjekur një subjekt të dyshuar.

Por ku mund të ushtrojë kontrolle policia vetëm me indicie të sajën?

Policia mund të ushtrojë kontrolle për parandalimin e akteve terroriste, parandalimin e kryerjes së krimit të organizuar apo të një krimi të rëndë në mjedise publike, me iniciativë të një punonjësi të policisë me gradën nënkomisar e lartë. 

Kontrollet mund të ushtrohen në ndërtesa apo objekte të tjera shtetërore e private. Ndërkohë në banesa private, kontrolli mund të bëhet me autorizim të prokurorit. 

"Procedurat standarde të punës për kryerjen e këtyre kontrolleve përcaktohen nga Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit", thuhet në draftin e ligjit Anti KÇK.


Lajmi kryesor:

'Anti-KÇK', njësi policore kundër krimit e terrorizmit! Përgjime pa vendim gjykate, do u shemben vilat e konfiskuara /Video


G.M.//Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A i ka përmbushur pritshmëritë Reforma në drejtësi?×

Lajmi i fundit

John

Makina bëhet copë copë, aksidenti i merr jetën shqiptarit në Itali ditën e lindjes