POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Rindërtohet fytyra e vërtetë e mbretëreshës së Anglisë, Elisabeta e I-rë (FOTO)

Mbretëresha Elizabeta e I-rë

Tani me aplikacionet dhe me risitë e teknologjisë, rindërtimi i fytyrave të personave më të fuqishëm të shekujve të shkuar është bërë më i thjeshtë së kurrë.

Shkencëtarët së fundmi kanë rindërtuar me fytyrën e mbretëreshës Elizabetës së I.

Fytyra e rindërtuar e mbretëreshës Elizabeta e I-rë

Sipas tyre, paraprakisht fytyra e saj është marrë si referencë nga pikturat e kohës ndërsa më pas ajo është perfeksionuar nga duke matur çdo parametër të fytyrës së saj. Fytyra e rindërtuar e mbretëreshës do të ekspozohet në ditët në vazhdim në shtëpinë e saj në Greenwhich ku edhe do të shihet nga të gjithë kuriozët, vendas dhe të huaj.

Elizabeta e parë ishte një nga sovranet më të shquara në historinë e mbreterisë anglese. Ajo e qeverisi Anglinë për 25 vite gjatë shekullit të 16-të.

ke.mu.
Komento