POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Muri i shembur në lagjen Kala të Elbasanit rrezik për kalimtarët, asnjë masë nga autoritetet

Një banesë 100 vjecare rrezikon të shëmbet duke rrezikuar jetën e banorëve të lagjes muzaeale në Qender të qytetit të Elbasanit.

Qytetarët janë ankuar pranë institucioneve që kanë për detyrë të garantojnë sigurinë e tyre, por deri më tani asgjë nuk është bërë për të shmangur rrezikun që sjell amortizimi i kësaj shtëpie, që prej shumë vitesh është abandonuar.

Banorë të lagjes Kala shprehen të shqetësuar në lidhje me këtë situatë dhe kanë frikë të kalojnë në këtë rrugicë.

"Normal që rrezikohemi sepse muri është shembur. Rreziku më i madh është për fëmijët. Aty mezi kalon me biçikletë se ke frikë të del ndonjë gurë përara. Ka pothuajse një vit qe është shembur, por s'ka ndërhyrë njeri."  - shprehen qytetarët.

Rruga Musa Kongoli që ndodhet buzë vijës Egnatia shërben edhe për guidat turistike në lagjen muazeale, por kjo duket se insitutit të momumenteve të kulturës si ka bërë përshtpyje, duke lejuar që ky vënd në qëndrë të lagjes historike  të kthehet në një gërrmadhë dhe vend grumbullimi Plehrash

al.sp./Shqiptarja.com
Komento