Ali bej Këlcyra, aristokrati përballë tre regjimeve (II)

30 Prill, 21:12

Pjesa e dytë e historisë së Ali bej Këlcyrës, aristokrati që u përball me tre regjime. Portreti i një opozitari të përjetshëm, eruditi të rrallë, patritoti dhe nacionalisti i orëve të para, nji nga firmëtarët e Pavarësisë qe shpenzoi çdo ditë të jetës duke menduar e vepruar në të mirë të atdheut. Çfarë zbulojnë dokumentet e periudhës së Luftës së Dytë Botërore mbi rolin e tij në këtë luftë? Si e rrëfen Hana Këlcyra arratisjen nga Shqipëria ditët e fundit të luftës, periudhën e burgut në Itali, dhe përpjekjet e munduimshme në emigrim deri ditët e fundit të jetës.

 

Programe të tjera

Shiko të gjitha