Ali Këlcyra, aristokrati përballë tre regjimeve - Pjesa e parë

23 Prill, 21:05

Historia e veçantë e një opozitari të përjetshëm të regjimeve diktatoriale Ali bej Këlcyra, erudit i rrallë, patritot dhe nacionalist i orëve të para, nji nga firmëtarët e Pavarësisë. Një rrëfim i gjatë për jetën dhe veprimtarinë e tij politike, nën rrefimin dhe kujtimet e rralla të vajzës së tij të vetme Hanës dhe fakte ngacmuese që vijnë përmes dokumenteve autentike. Perballjet me mbretin Zog, me krerët fashistë, gjatë viteve të Luftës dhe me Enver Hoxhën para, gjatë dhe pas Luftës së dytë Botërore. Sot pjesa e parë e kësaj historie, që do të vijoje edhe të enjten e ardhshme me 30 prill 2020.

 

Programe të tjera

Shiko të gjitha