COVID -19 të gjithë në karantinë

14 Mars 2020, 13:34

Në një lidhje live në emisionin “Pa Protokoll”, profesori dhe psikologu Edmond Dragoti bëri thirrje që qytetarët të qetësohen në këtë situatë dhe të mos panikosen, pasi kjo është shumë e rëndësishme për shëndetin mendor dhe fizik. Paniku dobëson sistemin imunitar dhe më tepër përkeqëson situatën e njerëzve me sëmundje kronike. Profesor Dragoti tha se e gjitha çfarë duhet në këto raste është ndërgjegjësimi dhe durimi, dhe të dyja këto do të kultivohen me kalimin e kohës. Izolimi në shtëpi, tha Dragoti është parësore dhe se kjo situatë do të na bëjë të gjithë të reflektojmë mbi nevojat tona të domosdoshme dhe të na bëjë të zgjuar se si të ruajmë vetën jo vetëm në këtë rast por në çdo rrezik tjetër që mund të na kanoset. Për Edmond Dragotin në këtë periudhë izolimi në shtëpi është mirë të kultivojmë kulturën e komunikimit, ta marrim lehtë atë pa zënka dhe njerëzit të mos lexojnë gjatë gjithë kohës lajme për koronavirusin.

Programe të tjera