Dosja K - Bedri Blloshmi: Revolta e Qafë Barit dhe krimet e fshehura pas saj

21 Maj, 21:06

40 vjet më parë me 22 maj 1984, në kampi burgun e Qafë barit do të shënohej një revolt e të burgosurve politikë, të cilët sin ë rastin e para 13 viteve në Spaç kishin ngritur krye kundër komnadës së burgut, e cila ushtronte dhunë të pandërprerë ndaj tyre duke i shfrytëzuar në ekstrem për të realizuar norma të papërballueshme në nxjerrjen e mineralit në minierën e Qafë Barit.