Ikmet Mino, mjeshtri i vozave të drurit në Këlcyrë: Qeveria duhet të mbështesë artizanët e rinj që tradita më mos zhduket

26 Nëntor 2022, 16:15

Tradita qindravjeçare e punimit të vozave të drunjta në mënyrë artizanale nuk është zhdukur në Këlcyrë. Prej vitesh, Ikmet Mino e ushtron këtë zanat të trashëguar nga gjyshërit dhe apelon të rinjtë të kthejnë sytë nga punimet arizanale.