Ilir Çullhaj: Babai dhe unë, dy jetë në internim

17 Maj, 07:21

Fillimi i viteve 50-të për mijëra familje të shpallura kudnërshtarë të regjimti komunist ishte një prej periudhave më të errëta të jetës së tyre. Pjesa dërrmuese e tyre ishin izoluar në kampet e internimit me tela më gjemba në Tepelenë, Krujë, Porto palermo, Kamëz etj. në të gjithë këto kampe të internuarit përballeshin çdo ditë me urinë ekstreme dhe sëmundjet e shumta. vdekjet e raportuara në këto kampe në këtë periudhë ishin të shumta, kryesisht fëmijë të mitur dhe pleq. në këtë valë të pashëmbullt represioni u përfshinë edhe dy familejt e Veiz Çullhajt dhe Demo Tafanit. Ilir Çullhaj ruan nga kjo periudhë kujtimet e hidhura të të atitit dhe vit me vonë, do të provonte edhe vetë në lëkurën e tij represionin dhe dhunën e kudogjendur ndër të gjithë fëmijët e shtresës së tij.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha