Kushtetua u ndryshua njëanshmërisht? Rama i kujton PD-së grevën e LSI-së në 2008

31 Korrik 2020, 21:36

Partia Demokratike akuzon se Kushtetuta u ndryshua në mënyrë të njëanshme, por Edi Rama i kujton 2008-ën dhe grevën e LSI-së. "Varet si e vendos metrin e gjerësisë së konsensusit sepse kushtetuta e ka të qartë se cfarë do të thotë konsensus, 94 vota, pra shumë më tepër sesa votat e një shumice. E dyta në 2008, konsensusi nuk ishte i plotë, nuk ishte 100%, kishte deputetë që në Kuvend bënin grevë urie, jashtë parlamentit ishte një komitet nga shoqëria civile kundër ndryshimeve dhe nuk më kujtohet të jetë konsideruar e pamjaftueshme, pavarësisht kritikave, ajo që ndodhi si proces dhe dakordësi.

Programe të tjera