S’ka marrëveshje Prishtinë-Beograd, politologu Islami: Serbët kërkojnë asociacionin, por s’do e shtrojnë njohjen e ndërsjellë! Roli i shqiptarëve në proces është dobësuar

27 Shkurt 2023, 23:03

Sipas politologut në këtë fazë Serbia po bëhet gjithnjë e më shumë agresive, pasi po kërkon më shumë, ndërsa ka një dëshirë që të krijojë asociacionin e komunave serbe e nuk ka ndërmend që të shtrojë për diskutim njohjen reciproke. Përkundrazi, shtoi Islami, kërkohet që komunat serben të kenë gjithmonë e më tepër kompetenca ekzekutive dhe legjislative