• Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Rizbulimi i Korridorit të VIII-të!

  Klasifikimi i Korridorit 8 në rrjetin kryesor Europian të transportit TEN-T, do të thotë se, deri në 40 për qind të projekteve të përzgjedhura,...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Dobitë ekonomike të 6 dhjetorit

  Në Tiranë, drejtuesit e Bashkimit Evropian siguruan angazhimin e tyre të plotë dhe të qartë ndaj perspektivës së pranimit të të gjitha vendeve të...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: Situata energjetike dhe sfida e muajve të ftohtë, a do kemi fashë në janar?

  Me futjen në qerthullin e tre muajve më të ftohtë të vitit, dhjetor 2022-shkurt 2023, lugati i fashës 800 kilovat-orë për energjinë elektrike që...

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: Janar-tetor 2022: Sistem bankar plot para dhe i shëndoshë

  Ndërsa në vitin e kaluar 2021, sektori bankar u tregua i aftë të tejkalonte pa shumë dhembje efektet e pandemisë, edhe gjate periudhës...

 • Opinion

  Durrësi turistik-kalorësi që i varen shumë këmbët

  Haxhiqamilistë në politikën tonë kemi parë me kile e kuintalë, sa jemi lodhur me mendimet e vjetëruara të tyre, që ende vegjetojnë mes nesh dhe...

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: E vërteta e investuesit të Durrësit dhe lidhjeve me Bjellorusinë

  Nëse do të pastronte para ruse, gjigandi televiziv amerikan CNN nuk do ta intervistonte dy herë në katër vitet e fundit. Intervista e fundit ishte...

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: Kontrata që sjell më afër 2 miliardë eurot e Durrësit

  Ndryshimi i pamjes së Portit të Durrësit dhe plazhit të tij, si dhe ndërtimi i portit turistik, do t’i shërbejnë të gjithë industrisë së turizmit...

 • Opinion

  Fatos Çoçoli: Berlini dhe Ballkani i Hapur: dy vëllezër siamezë!

  Bashkimi Evropian do t’i ndihmojë të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor me një fond disa qindra milionë euro, i cili do të livrohet menjëherë,...

 • Ekonomi

  Fatos Çoçoli: O kursim, o fashë!

  Duke filluar nga dje, më datë 1 nëndor, qeveria do të presë 10 ditë, deri më 10 nëndor, për të marrë vendim, nëse do ta vendosë fashën 800...