LONDËR – “Financial Times” publikon listën e reformave të qeverisë greke

/ATSH-ANA-MPA/ - Masa që parashikohet të sjellin të ardhura buxhetore në 2015 nga 4,7 deri në 6,1 miliardë euro, përmban lista e re prej 26 faqesh që u ka dorëzuar qeveria greke kreditorëve, sipas gazetës "Financial Times".
Paralelisht parashikohen shpenzime të reja me vlerë 1,1 miliardë euro - kryesisht për shkak të dhënies së pensionit të 13-të.
Sipas burimeve qeveritare, rezultati përfundimtar do të jetë rritja e suficitit primar. Përsa i përket PPB-së, parashikohet që sivjet të rritet me 1,4 për qind dhe 2,9 për qind në 2016.
Lista e masave për të ardhurat shtesë përfshin:
- Intensifikimin e kontrollit për transaksionet jashtë Greqisë dhe kompanitë offshore (synohen të ardhura nga 725 deri 875 milionë euro)
- Luftim i kontrabandës së karburanteve, duhanit dhe pijeve alkoolike (250 deri 400 milionë euro)
- Forcimin e legjislacionit për transaksionet brenda kompanive (40-60 milionë euro)
- Vendosjen e lotarisë për të stimuluar grumbullimin e faturave fiskale (270-600 milionë euro)
- Luftimi i mashtrimit tatimor në pagesën e TVSH-së (350-420 milionë euro)
- Përmirësim i aparatit të vjeljes së taksave (225-235 milionë euro)
- Rregullim i i ri për 100 këstet në shlyerjen e detyrimeve ndaj shtetit (300-400 milionë euro)
- Masa të ndryshme për rritjen e të ardhurave tatimore (414-450 milionë euro)
- Vendosje e taksës për reklamat televizive (50-70 milionë euro)
- Forcim i taksës së luksit për automjetet e mëdha, skafet dhe pishinat (20 milionë euro)
- Rishikim i Kodit të Tatimit të të ardhurave me heqjen e lehtësimeve tatimore (300-400 milionë euro)
- Luftë evazionit fiskal nga profesionistët e lirë dhe bizneset personale (20-30 milionë euro)
- Stimuj për shlyerjen e detyrimeve që kanë rezultuar pas kontrolleve tatimore me të ardhura 100-200 milionë euro. Gjobat dhe kamatat do të ulen me 35-50 për qind për gjithë sa do të pranojnë pagesën e gjithë shumës pa iu drejtuar proceseve gjyqësore
- Të ardhura nga veprimtari kulturore (5-10 milionë euro)
- Licensim i batit në internet (125-175 milionë euro)
- Tendere publike për dhënien e licensave mediave radio televizive (350-380 milionë euro)./

  • Sondazhi i ditës:

    Si e vlerësoni urdhrin për heqjen e pushimeve verore për policët?×

Lajmi i fundit

Euro 2024/ Paqe në Leipzig, Holanda dhe Franca barazojnë 0-0! Polonia jashtë Europianit