Mbrëmë i mori jetën, dëshmia e gruas në 2017, kur burri e goditi me tub uji dhe kërcënoi me armë: Do të vras

Esmeralda Filopati dhe vëllai Vledisoni që u vranë mbrëmë

Shqiptarja.com zbuloi mbrëmjen e djeshme faktin se autori i vrasjes së dyfishtë mbrëmë në Rrëshen Fatmir Kolecaj ka qenë dënuar nga gjykata e Lezhës më herët për dhunë në familje. Kolecaj u dënua me një vit e tre muaj për veprat penale "dhuna ne familje" dhe "mbajta pa leje e armeve", por që përfitoi uljen me 1/3 e dënimit në 10 muaj burgim. Sot Shqiptarja.com sjell zbardhjen e vendimit ku tregohet kronologjia e plotë e ngjarjes, si e dhunoi dhe më pas e kërcënoi me armë, Kolecaj gruan e tij, ndërsa mbrëmë i mori jetën.

Vendimi i plotë për dënimin e autorit
Prokurorise rreth ores 16.00 te dates 12.7.2017, ne banesen bashkeshortore ne fshatin Zejmen te rrethit Lezhe, duke perdorur nje tub uji, me dashje i pandehuri Fatmir Kolecaj ka goditur bashkeshorten e tij ne pjese te ndryshme te trupit, perkatesisht ne krah, ije dhe gjymtyret e poshtme, duke i shkaktuar kesaj te fundit demtime fizike qe kane sjelle humbjen e perkoheshme te aftesise per pune ne masen deri 9 dite, si dhe ka mbajtur ne banese pa leje te organeve kompetente nje arme zjarri ne gjendje te rregullt teknike, me te cilin po ashtu me dashje, ne daten e oren e mesiperme, ka kercenuar per vrasje bashkeshorten e tij Esmaralda Kolecaj, ndersa keto veprime te pandehurit jane nderprere per shkak se ne banese ka shkuar policia, e cila ka sekuestruar armen e zjarrit dhe arrestuar te pandehurin Fatmir Kolecaj.

Per te provuar keto fakte, Prokuroria i parashtroi Gjykates deklarimet e dhena nga e demtuara Esmeralda Kolecaj perpara policise gjyqesore, proçes-verbalin e keqyrjes se jashtme te bashkeshortes se te pandehurit e kryer prej policise gjyqesore, fotot e demtimeve te jashtme te bashkeshortes se te pandehurit, akt deshmine mjekoligjore ne lidhje me demtimet e pesuara nga bashkeshortia e te pandehurit, proçes-verbalin e kontrollit te baneses se te pandehurit gjate te ciles eshte gjetur arma e zjarrit, foto te armes se zjarrit dhe te vendit ku e ka gjetur policia gjyqesore, proçes-verbalin policor te sekuestrimit te armes se zjarrit, akt-ekspertimin teknik dhe balistik te armes se zjarrit, çertifikata familjare e te pandehurit, proçes-verbalin e arrestimit ne flagrance te pandehurit dhe vendimin e gjykates per vleftesimin e ligjshem te tij dhe caktimin e mases se sigurimit “Arrest ne burg”, si dhe deklarimet e te pandehurit ne hetimin paraprak.

Me tej, duke referuar ne deklarimet e te demtuares Esmeralda Kolecaj, provohet se marredheniet basheshortore te saj me te pandehurin Fatmir Kolecaj jane karakterizuar nga grindje e mosmarrveshje, te pasuara nga veprime te dhunes fizike dhe psikike te shkaktuara prej te pandehurit mbi bashkeshorten e tij, te cilat kjo e fundit nuk i ka denoncuar me pare ne polici per arsye se i pandehuri e kercenonte me fjalet “do te vras po njoftove policine” duke shoqeruar perdorimin e ketyre fjaleve me pranine e nje arme zjarri te mbushur prej tij. Rasti i fundit, te cilin e demtuara Esmeralda Kolecaj e ka denoncuar ne polici, eshte ai i ores 16.00 te dates 12.7.2017, ne te cilen i pandehuri sapo ka hyre ne banese ka filluar te godase me shuplaka bashkeshorten e tij, pastaj ka marre nje tub gome dhe me te e ka goditur ne pjese te ndryshme te trupit per rreth nje ore.

E demtuara Esmeralda Kolecaj ka mundur te telefonoje babain e saj, te cilit i ka bere me dije faktet e mesiperme, ndersa ky i fundit ka njoftuar policine. Ne kete moment i pandehuri ka shkuar ne banjon e baneses dhe ka marre nje arme zjarri qe e mbante pa leje te organeve kompetente, te cilen e ka vendosur ne tavoline, ndersa bashkeshortes se tij i ka thene “te paren do te vras ty pastaj do merrem me ato”. Pas rreth 30 minutash nga kryerja e veprimeve te mesiperme, i pandehuri ka dale bashke me armen ne oborrin e baneses dhe eshte rikthyer ne banese, duke mos e patur armen me vete.

Ne vend-ngjarje kane shkuar forcat policore, te cilat kane marre deklarimet e mesiperme prej te demtuares Esmeralda Kolecaj, kane kryer keqyrjen e jashtme te saj, ku kane konstatuar demtime ne traje skuqje gjatesore te njejte me ate qe rrjedh prej perdorimit te gomes se ujit ne krahun e majte te saj, ne brinjet e krahut te majte, ne shpine dhe ne gjymtyret e poshtme, gjithesej 9 hematoma, nje edeme, nje ekimoze dhe disa gervishje (shih proçes-verbalin dhe fotot). Ne lidhje me keto demtime, eksperti mjekoligjor i caktuar nga sherbimi i policise gjyqesore, ka konkluduar se jane shkaktuar nga nje objekt tubular siq mund te jete goma qe percjell uje dhe kane sjelle humbjen e aftesise se perkoheshme per pune te demtuares Esmeralda Kolecaj ne masen deri 9 dite (shih aktin nr.256 date 13.7.2017).


Lajmi kryesor:

Ekzekutoi motër e vëlla në pritë! Policia kontroll me dron dhe 5 mln lekë kush jep info për kapjen e ish-burrit vrasës në Rrëshen


d.ba./b.ha./Shqiptarja.com
  • Sondazhi i ditës:

    A duhet të pranojnë institucionet shtetërore ulje të pagave si kontribut për situatën e krijuar nga COVID-19?