Pas rindërtimit, Ahmetaj caktohet ministër edhe për koronavirusin (Administrata pushim të premten)

Pas rindërtimit, Ahmetaj caktohet ministër edhe për koronavirusin (Administrata pushim të premten)

TIRANE-Kryeministri Edi Rama i ka besuar ministrit Arben Ahmetaj menaxhimin dhe përballimin e situatës  nga koronavirusi që ka prekur Shqipërinë. Ahmetaj, përpos rindërtimit nga tërmeti tragjik i 26 Nëntorit të vitit të kaluar, tashmë është përgjegjës edhe për koordinimin  dhe  drejtimin  e  punës ndërmjet ministrive dhe institucioneve, por edhe për hartimin e planit të përballimit të situatës ekonomike të shkaktuar nga infeksioni COVID-19. Ish-ministri i Ekonomisë dhe Financave i rikthyer fuqishëm me postin e ri, do të evidentojë, jo vetëm burimet e brendshme dhe të jashtme financiare, por detajimin e nevojave për përballimin e situatës  ekonomike  të  shkaktuar  nga  infeksioni që deri tani ka marrë dy jetë njerëzish në Shqipëri, ndërsa 59 janë të prekur.

VENDIMI I PLOTE
Për një shtesë në vendimin nr.11, datë 10.1.2020, të këshillit të ministrave, “për përcaktimin e fushës  së përgjegjësisë shtetërore të ministrit të shtetit për rindërtimin”Në  mbështetje  të  nenit  100  të  Kushtetutës  dhe të pikës 2, të nenit 5, të   ligjit nr.90/2012, “Për organizimin   dhe   funksionimin   e   administratës shtetërore”,  me  propozimin  e  Kryeministrit, Këshilli i Ministrave

VENDOSI:

1.   Pas   kreut   II,   të   vendimit   nr.11,   datë 10.1.2020,  të  Këshillit  të  Ministrave,  shtohet  kreu II/1, me këtë përmbajtje:“II/1. Ministri i Shtetit për Rindërtimin është përgjegjës  për  koordinimin  dhe  drejtimin  e  punës, ndërmjet    ministrive    dhe    institucioneve,    për hartimin    e    planit    të    përballimit    të    situatës ekonomike të shkaktuar nga infeksioni COVID-19. Në  cilësinë  e  anëtarit  të  Këshillit  të  Ministrave, është përgjegjës për:

a)   koordinimin,   drejtimin   dhe   ndjekjen   e veprimtarisë  së  ministrive  dhe  të  institucioneve  të tjera,  publike  e  shtetërore,  për  hartimin  e  planit  të përballimit  të  situatës  ekonomike  të  shkaktuar  nga infeksioni  COVID-19;

b)   evidentimin   e   burimeve   të   brendshme, financiare dhe njerëzore, që disponojnë institucionet, publike e shtetërore, dhe propozimin për  miratim  në  Këshillin  e  Ministrave  të  akteve përkatëse, për përdorimin e këtyre burimeve;

c) evidentimin e burimeve financiare të jashtme dhe  përcaktimin  e  mënyrës  së  përthithjes  së  tyre, për  përballimin  e  situatës  ekonomike  të  shkaktuar nga  infeksioni  COVID-19  dhe  propozimin  për miratim   në   Këshillin   e   Ministrave   të   akteve përkatëse, për përdorimin e këtyre burimeve;

ç)  koordinimin  dhe  drejtimin  e  strukturave  e  të njësive,   shtetërore   dhe   publike,   të   ngarkuara drejtpërdrejt për kryerjen e detyrave, për zbatimin e planit   të   përballimit   të   situatës   ekonomike,   të shkaktuar nga infeksioni COVID-19;

d)  prezantimin   e   gjendjes   dhe   të   situatës ekonomike të shkaktuar nga infeksioni COVID-19; dh) përgatitjen dhe propozimin e projekteve, të përgjithshme  e  të  veçanta,  si  pjesë  të  planit  të përballimit  të  situatës  ekonomike  të  shkaktuar  nga infeksioni COVID-19;

e)   detajimin   e   nevojave   për   përballimin   e situatës  ekonomike  të  shkaktuar  nga  infeksioni COVID-19;

ë)  koordinimin  dhe  drejtimin  e  punës  si  dhe rekomandimin  e  institucioneve  për  përgatitjen  dhe paraqitjen për miratim në Këshillin e Ministrave të projektakteve, ligjore e nënligjore, për përballimin e situatës ekonomike të shkaktuar nga COVID-19;

f)   nxitjen,   bashkërendimin   dhe   dhënien   e mendimit   përprojektaktet   që   propozohen   nga ministritë,  të  cilat  trajtojnë,  ndër  të  tjera,  edhe çështje    me    interes    ose    brenda    fushës    së përgjegjësisë së tij;g)  thirrjen  për  raportim  të  strukturave  të  cilat kanë lidhje me situatën ekonomike të shkaktuar nga infeksioniCOVID-19;

gj)  krijimin  dhe  drejtimin  e  grupeve  të  punës dhe  organizimin  e  veprimtarive  për  hartimin  e planit   të   përballimit   të   situatës   ekonomike   të shkaktuar nga COVID-19;h) bashkërendimin me ministritë dhe institucionet  shtetërore  për  sigurimin  e  të  dhënave të   nevojshme   dhe   përcjelljen   e   porosive   në funksion  të  realizimit  të  planit  të  përballimit  të situatës ekonomike të shkaktuar nga COVID-19;

i)  informimin,  vazhdimisht  dhe  në  kohë,  të Kryeministrit,  kur  është  rasti,  edhe  Këshillin  e Ministrave,  për  hartimin  e  planit  të  përballimit  të situatës ekonomike të shkaktuar nga COVID-19.

2.  Ngarkohet  ministri  i  Shtetit  për  Rindërtimin për zbatimin e këtij vendimi. Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare.

Rendit zhvillimet sipas orarit:
Ora 21:43
Koronavirusi/ Qeveria lë pushim administratën ditën e premte

Dita e premte (20 mars) do të jetë pushim për administratën qendrore dhe vendore. Vendimi është marrë nga qeveria nisur nga situata e koronavirusit, me qëllim parandalimin e përhapjes. Në vendimin që ka hyrë në fuqi, pasi është botuar në Fletoren Zyrtare theksohet se nëpunësit e administratës ngarkohen  të  kryejnë  çdo  detyrë  që  u ngarkohet  nga  eprori  i drejtpërdrejtë  ose  titullari  i institucionit, e cila mund të përmbushet në kushtet e banesës, nëpërmjet komunikimit telefonik apo të mënyrave të tjera të komunikimit elektronik.

VENDIMI I PLOTE
Vendim për caktimin e datës 20 mars 2020 ditë pushimi për nëpunësit dhe punonjësit e administratës publike në  mbështetje  të  nenit  100  të  Kushtetutës,  të ligjit  nr.152/2013,  “Për  nëpunësin  civil”,  të ndryshuar,  dhe  të  ligjit  nr.7961,  datë  12.7.1995, “Kodi  i  Punës  i  Republikës  së  Shqipërisë”,  të ndryshuar, me propozimin e Kryeministrit, Këshilli i Ministrave

VENDOSI:1. 
Caktimin  e  datës  20  mars  2020  ditë  pushimi për   nëpunësit   civilë   dhe   punonjësit   tjerë   në administratën  publike,  të  nivelit  qendror  e  vendor, si dhe në institucionet e tjera shtetërore.

2.  Nëpunësit civilë dhe punonjësit e përmendur në  pikën  1,  të  këtij  vendimi,  gjatë  kësaj  periudhe, ngarkohen  të  kryejnë  çdo  detyrë  funksionale  që  u ngarkohet  nga  eprori  i drejtpërdrejtë  ose  titullari  i institucionit, e cila mund të përmbushet në kushtet e banesës, nëpërmjet komunikimit telefonik apo të mënyrave të tjera të komunikimit elektronik.

3.  Përjashtohen  nga  zbatimi  i  pikës  1,  të  këtij vendimi, punonjësit që janë personel shëndetësor.4.   Ngarkohen   institucionet   e   administratës shtetërore për zbatimin e këtij vendimi.Ky vendim hyn në fuqi menjëherë dhe botohet në Fletoren Zyrtare.

Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

Komente

 • Elton: 19/03/2020 15:08

  Sugjeroj edhe per ceshtjet hapesinore dhe pite-sore

  Përgjigju
 • Astrit: 19/03/2020 10:30

  Nuk kan as shtreter ne spitale e bejne dikur jane te interesuar per cdo gje. Coronavirusi eshte ne Shqiperi qe ne dhjetor po keta fisqira nuk e thone po duan panik. Ke mbi 10 mije familje pa asnje lloje ndihme. Ato femra shpie ku ti keni, Rama Basha dhe Meta

  Përgjigju
 • Goni: 19/03/2020 09:21

  Rroft tigri rroft sali berisha

  Përgjigju
 • Taku: 19/03/2020 09:01

  Nuk e kuptuam njëherë për çfarë ka mbaruar ky person.Nuk paskemi ekonomistë më të mirë se ky se tek ne vetëm juridik dhe ekonomik studiohet.What the fuck!!!!?

  Përgjigju
 • Trump: 19/03/2020 08:02

  Rama i ka varur ujkut melcite ne qafe. Tmerr.

  Përgjigju
 • redi: 19/03/2020 07:40

  Ahmetaj njeriu me i zoti dhe me i besuari i Rames! O zot ma ruaj .Ah moj PS si perfundove !

  Përgjigju
 • Durrsaku: 19/03/2020 03:03

  Me shum se vet tigri gezojne dashnoret e tigrit, do kapin nei pozicion prap...E mer tiger mer tiger per bixhoz dhe ku*va je njish po kujdes se do t zej SIDA...Imagjinoni i besohet menaxhimi ekonomik nji bixhozxhiu te thekur a ku kemi arrit

  Përgjigju
  • A. N.: 19/03/2020 07:07

   Nqs je bixhozli i mire dhe dyfishon kapitalin hallall. Deri tani skemi pare rritje ekonomike.

 • Qytetari: 18/03/2020 23:13

  Tigro e di vet ti tani Jepi drejtim

  Përgjigju
 • Loni: 18/03/2020 23:03

  O mbreti shqiptareve po sinqerisht nuk e njoh zoterine por eshte nje antipati e gjalle kundrejt meje edhe pjeses tjeter te popullit! My ishte I vetmi qe nuk meritonte me vend ne Ps-n tuaj e Jo me post te pare drejtues... Urojme qe te jete fryre edhe mos na nxjerri dengla per rritjen ekonomike me se e ndriti ky edhe ju! E mbani mend salen me jozefinen qe thonit po ju a jan nevetecfare flasin tani jeni ju qe e thoni te marre gjermania shembull!

  Përgjigju
 • Faik: 18/03/2020 22:04

  Nuk heqka dorë Edi Rama nga KRYEHAJDUTI ORDINER Arben KRYEKUSAR Ahmetaj !!!!????

  Përgjigju
  • Tamam: 18/03/2020 22:47

   Po sa i zoti qeka ky. Mbajeni fort se mos ja u merr ndonje shtet evropian

 • Sondazhi i ditës:

  A duhet që SHBA e jo më BE të ndërmjetësojë dialogun Kosovë-Serbi?×

Lajmi i fundit

Itali/ Shqiptarja ekzekutohet me plumb në kokë, në kërkim ish bashkëshorti! Videot e para nga vendi i krimit

Itali/ Shqiptarja ekzekutohet me plumb në kokë, në kërkim ish bashkëshorti! Videot e para nga vendi i krimit