Reforma, do të ngrihet mekanizëm
kontrolli për pasuritë e gjyqtarëve

Reforma, do të ngrihet mekanizëm<br />kontrolli për pasuritë e gjyqtarëve
TORANE- Krahas ngritjes së Byrosë Kombëtare të Hetimit dhe Strukturës së Posaçme për Antikorrupsion (SPAK), një tjetër propozim me qëllim frenimin e korrupsionit në sistemin e drejtësisë, është edhe ngritja e një mekanizmi kontrolli për pasuritë e gjyqtarëve.

Synimi është ngritja e një strukture e cila do të bëjë të mundur kontrollin e pasurive të gjyqtarëve dhe prokurorëve, të cilët do të jenë të detyruar të justifikojnë çdo burim të të ardhurave të tyre, si dhe pronat që disponojnë. Aktualisht ligji ka mangësi të theksuara aq sa institucioni përkatës, ILDKP, s’ka qenë në gjendje të ndjekë në mënyrë periodike deklarimin e pasurive të gjyqtarëve të cilat shumëfishohen pavarësisht rrogave modeste në gjyqësorin shqiptar.
 
 

  • Sondazhi i ditës:

    Lidhjet ruse të Monika Kryemadhit, a duhet që drejtësia të nisë hetimet?×

Lajmi i fundit

U rikthyen në shtëpinë e Big Brother 4 banorët më të votuar nga publiku, gëzim dhe batute mes ‘të vjetërve’ dhe të ‘rinjve

U rikthyen në shtëpinë e Big Brother 4 banorët më të votuar nga publiku, gëzim dhe batute mes ‘të vjetërve’ dhe të ‘rinjve