POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Velipoja në dorë të privatit, s’ka hapësira publike, kryebashkiakja: Përgjegjësi e tatimeve e policisë

Mungesa e hapësirave publike në plazhin e Velipojës përgjatë gjithë sezonit turistik është një problem i përvitshëm për pushuesit, e ndërsa bashkia e Shkodrës ende nuk ka arritur të gjejë një zgjidhje përfundimtare. Ndarja vijës bregdetare nga privatët dhe vendosja e çmimeve ditore sipas dëshirës së tyre, po bën që shumë qytetarë të mendojnë dy herë para se t’i drejtohen njërit prej plazheve më të mira në Shqipëri.

Kryetarja e bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, e largon përgjegjësinë nga institucioni që ajo drejton, duke thënë se gjithçka është faturë e Drejtorisë së Tatimeve dhe Policisë së Shtetit që nuk po marrin masa.

Vija bregdetare e Velipojës është e gjatë rreth 11 km në të cilën, me shumë vështirësi mund të gjesh një vend të lirë. Edhe mungesa e rojeve të plazhit, është një tjetër mangësi që do t’i shoqërojë pushuesit në këto ditë të nxehta.

d.ba./al.sp.
Komento