POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Zbulohet diamanti gjigand në Kanada, më i madhi i gjetur në Amerikën e Veriut

Diamanti i gjetur në Kanada

Është gjetur në Kanada diamanti më i madh që mund të zbulohej në Amerikën e Veriut.

Diamanti ka ngjyrë të verdhë është i paprerë dhe është 522 karatësh.

'Një diamant i një përmase të tillë nuk pritej që të gjendej në këtë pjesë të botës, gjë që e bën këtë gur të çmuar edhe më të rrallë.

Ekpert diamantesh

Vlera e gurit të çmuar ende nuk dihet pasi ekspertët janë ende duke e vlerësuar por një diamant tjetër i ngjashëm, i gjendur në të njëjtën minierë dhe që peshonte 187.7 karatë u shit për 1.3 milion dollarë.

ke.mu.
Komento