Gjokë Margjoni: Drama e pronës në komunizëm

19 Prill 2022, 06:53

Gushti i vitit 1974 ishte një pikë kthese në jetën e Gjokë Margjonit. Në fshatin e tij, në Kallmet të Lezhës, drejtues partiakë e kishin akuzuar se ai kishte kryer veprimtari armiqësore kundër pushtetit, sepse ai nuk pranonte që t'i dorëzonte të vjelat e ullinjve të tij. Kryesia e kooperativës në fshatin e tij kishte vendosur tia falte ullinjtë shtetit edhe pse Gjoka e disa banorë të tjerë si ai, nuk ishin dakord me këtë vendim. Gjoka ishte rebeluar e prej këtij rebelimi do të nsite për të një kalvar i gjatë dramash e persekutimi për atë vetë dhe për familjen e tij.